Peste 100 de pompieri, jandarmi, pădurari şi rangeri, intervin pentru stingerea incendiului de pădure din Mehedinţi/Două aeronave Spartan lansează apă peste zona afectată

Pompieri, pădurari, jandarmi şi rangeri intervin în zona localităţii Sviniţa din judeţul Mehedinţi, pe Clisura Dunării, după ce un incendiu puternic a curpins aproximativ 120 de hectare de pădure. De asemenea, două aeronave Spartan ale MApN lansează apă peste zona afectată de incendiu.

”Astăzi se intervine în continuare pentru stingerea incendiului, care se manifestă la litieră in zona localităţii Sviniţa. Pentru protejarea zonei pe timp de noapte, s-au constituit dispozitive de protecţie formate din pompieri şi lucrători ai Ocolului Silvic Orşova.  50 de pompieri intervin în continuare pentru lichidarea incendiului, alături de 38 de pădurari, 5 rangeri, 11 jandarmi şi voluntari, intervenţia fiind îngreunată de terenul abrupt, curenţii de aer care întreţin arderea, zona fiind greu accesibilă forţelor de intervenţie”, a transmis ISU Mehedinţi.

 
Potrivit sursei citate, se acţionează pe trei sectoare de stingere, fiind constituite echipe mixte, care intervin de o parte şi alta a versantului, între zona Tricule si Valea Roşie. 

 
”Pentru lichidarea incendiului beneficiem de sprijin aerian prin  lansarea de apă asupra focarelor de incendiu de către două aeronave  Spartan ale MapN, atât ieri, cât şi în cursul zilei de astăzi”, a precizat ISU Mehedinţi.
 
Romsilva a anunţat marţi, că incendiul din judeţul Mehedinţi se manifestă într-o pădure valoroasă de pin din zona de protecţie a Parcului Natural Porţile de Fier, Sunt afectate peste 120 de hectare.

INS: În trimestrul I, o gospodărie a avut în medie venituri de 8.049 lei şi cheltuieli de 6.843 lei

Metrorex – Personalul Metrorex aflat în staţiile de metrou Constantin Brâncuşi şi Râul Doamnei a sesizat un „miros înţepător”. ISU nu a dispus măsuri care să aibă impact în transportul public de persoane