Peste 19.000 de secţii de votare pentru alegerea preşedintelui / Cum poate afla fiecare alegător la ce secţie este arondat

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a anunţat, joi, că se vor organniza peste 19.000 de secţii de voyare pentru alegerea preşedintelui, numărul acestora şi străzile arondate urmând a fi publicat pe site-ul AEP în prima decadă a lunii noiembrie.

Preşedintele AEP a explicat, joi, într-o conferinţă de presă, că se organizează peste 19.000 de secţii de votare din ţară pentru alegerea preşedintelui.

Lista va fi publicată în prima decată a lunii noiembrie pe site-ul AEP, fiind listate şi străzile arondate.

Toni Greblă explică cum poate afla fiecare alegător la ce secţie este arondat: ”Fiecare alegător care vrea să verifice unde este secţia unde este el arondat poate. Introducând pe site-ul AEP CNP-ul, i se va indica automat strada şi numărul secţiei de votare. Există şi un traseu şi o localizare a secţiei”.

Alegătorii vor putea urma traseul indicat, dar vor primi şi o adresă a secţiei de vot.

Alegerile au loc în 24 noiembrie, iar tutul al doilea este programat în 8 decembrie.

 

 

 

 

 

Număr record de secţii de votare în Diaspora/ Preşedintele AEP:„ Nicio altă ţară din lume nu deschide peste 900 de secţii de votare în străinătate”

Dolj: Un bărbat de 32 de ani din Băileşti, reţinut pentru uciderea concubinei sale în Berlin