Aceste tichete vor fi încărcate pe carduri şi vor putea fi folosite pentru achiziţionarea de materiale şcolare, îmbrăcăminte şi alte produse necesare pentru frecventarea şcolii şi grădiniţei.
„Începând cu data de 18 noiembrie, vor fi virate pe cardurile educaţionale peste 325 milioane lei pentru preşcolarii şi elevii care beneficiază de acest sprijin. Tichetele educaţionale sunt o măsură importantă pentru reducerea riscului de abandon şcolar şi pentru îmbunătăţirea accesului copiilor din medii dezavantajate la educaţie de calitate”, a declarat Câciu pe pagina sa de Facebook.
Tichetele sociale pe suport electronic vor putea fi folosite pentru cumpărarea de rechizite, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane, precum şi pentru vestimentaţie necesară şcolii sau grădiniţei. Ministrul a precizat că, începând cu 18 noiembrie, vor fi încărcate cardurile emise în anul şcolar anterior, iar pentru preşcolarii şi elevii noi, care au dreptul la acest sprijin începând cu anul şcolar 2024-2025, tichetele vor fi emise şi distribuite în perioada următoare.
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) continuă şi în acest an implementarea proiectului „Sprijin educaţional pentru preşcolarii şi elevii dezavantajaţi din învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial”, finanţat prin Programul Incluziune şi Demnitate Socială 2021-2027. Conform OUG nr. 83/2023, acest proiect va acorda tichete sociale pe suport electronic pe o perioadă de patru ani, începând cu anul şcolar 2023-2024, pentru a sprijini educaţia copiilor din medii defavorizate.