Peste două kilograme de cocaină, introduse în ţară în perne ascunse într-un colet cu alimente / Patru persoane sunt cercetate

Patru persoane sunt cercetate pentru trafic de droguri, după ce ar fi introdus în ţară, din Spania, peste două kilograme de cocaină. Dogurile erau ascunse în două perne împachetate într-un colet cu alimente.

”La data de 23.10.2024, procurorii  Direcţiei de Investigare a  Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Giurgiu au dispus reţinerea a 4 inculpaţi (trei bărbaţi şi o femeie), cu vârstele cuprinse între 29 şi 72  de ani,  cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic intern de droguri de mare risc şi introducerea în ţară de droguri de mare risc. Din materialul probator administrat a rezultat că, la data de 2 octombrie 2024,  unul dintre inculpaţi (în vârstă de 35 de ani), a procurat din Spania şi introdus pe teritoriul României, prin intermediul unei firme de curierat, cantitatea de aproximativ 2,3 kilograme cocaină, drogul de mare risc fiind ascuns în interiorul a două perne, care au fost introduse într-un colet alături de mai multe produse alimentare”, a transmis, joi, DIICOT, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, în baza unei înţelegeri prealabile, pachetul a fost preluat şi transportat cu sprijinul celorlalţi inculpaţi şi a unui suspect (aflat, în prezent, pe teritoriul altui stat ), drogul de mare risc fiind destinat comercializării către consumatori din judeţul Giurgiu şi municipiul Bucureşti.

”Pe parcursul cercetărilor efectuate, au fost puse în aplicare 11 mandate de percheziţie, fiind identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă, întreaga cantitate de cocaină fiind indisponibilizată. Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Giurgiu cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor,  pentru o perioadă de 30 de zile”, au mai transmis procurorii.

Activităţile au fost realizate împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul  jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

 

 

Departamentul american al Justiţiei îl pune pe Elon Musk în gardă cu privire la loteria sa electorală prin care recompensează zilnic un alegător dintr-un stat-cheie cu un milion de dolari

Liga Europa: Tottenham, cu Drăguşin integralist, a dispus de AZ Alkmaar, scor 1-0