Piața AI, în fierbere: Un gigant mondial, prezent și în România, concediază mii de angajați

 

Concedierile ar putea afecta aproximativ 10% din forța de muncă de pe aceste piețe, deși cifrele pentru fiecare filială pot varia, a declarat una dintre persoane, sub anonimat.  Reduceri de locuri de muncă sunt planificate pentru alte filiale din străinătate și ar putea ajunge la 10% pe anumite piețe, a mai spus sursa citată de Bloomberg.

Compania sud-coreeană are aproximativ 147 000 de angajați în străinătate, mai mult de jumătate din totalul angajaților săi de peste 267 800, conform ultimului său raport de sustenabilitate. Aceasta nu plănuiește concedieri pe piața sa internă.

Personalul Samsung din diferite echipe din Singapore a fost convocat marți la întâlniri private cu managerii de resurse umane și cu managerii lor de raportare și a fost informat cu privire la detaliile pachetului de reduceri și indemnizații, a declarat o altă persoană familiarizată cu această chestiune.

Acțiunile Samsung au scăzut cu peste 20% în acest an

„Unele filiale din străinătate efectuează ajustări de rutină ale forței de muncă pentru a îmbunătăți eficiența operațională”, a declarat un purtător de cuvânt al Samsung. „Compania nu a stabilit un număr țintă pentru nicio poziție anume”.

Acțiunile Samsung au scăzut cu peste 20% în acest an, deoarece cel mai mare producător mondial de cipuri de memorie și smartphone-uri se luptă pe piețele cheie. Acesta a rămas în urma rivalului SK Hynix în ceea ce privește cipurile de memorie utilizate pentru inteligența artificială și a făcut puține progrese față de Taiwan Semiconductor Manufacturing în ceea ce privește producția de cipuri personalizate pentru clienți externi.

Sarcina de a conduce Samsung prin ultimele provocări îi revine acum președintelui executiv Jay Y. Lee, nepotul fondatorului companiei. În vârstă de 56 de ani, acesta a fost achitat de acuzațiile de manipulare a acțiunilor în februarie, după ani de probleme juridice.

Samsung, probleme cu producerea de cipuri

Samsung se află în situația neobișnuită de a recupera decalajul față de SK Hynix, care a preluat conducerea în producerea cipurilor de memorie cu lățime de bandă mare care sunt asociate cu acceleratoarele AI ale Nvidia Corp pentru antrenarea modelelor de inteligență artificială. Samsung a înlocuit brusc șeful diviziei sale de cipuri în acest an, iar noul șef numit, Jun Young-hyun, a avertizat că societatea trebuie să își schimbe cultura locului de muncă pentru a nu fi prinsă într-un „cerc vicios”.

Compania și-a redus dimensiunea forței de muncă în trecut, pe măsură ce a navigat pe piața cipurilor de memorie, cunoscută pentru ciclicitatea sa. Samsung a redus recent aproximativ 10% din locurile de muncă din India și din unele părți ale Americii Latine, potrivit uneia dintre persoane.

În cadrul celei mai recente inițiative, Samsung va reduce probabil mai puțin de 10% din totalul de 147.000 de angajați din străinătate, a declarat persoana respectivă. Compania urmărește să păstreze locurile de muncă din producție, în timp ce reduce funcțiile de management și de suport. Cifrele vor fi afectate de reglementările locale privind forța de muncă și de prioritățile financiare.

Samsung s-a certat și cu angajații din Coreea de Sud. Cel mai mare dintre cele câteva sindicate ale gigantului tehnologic a declanșat prima grevă din istoria companiei în luna mai.

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

VIDEO După doi ani și jumătate, Rusia a cucerit orașul fortăreață al Ucrainei: Moscova avansează 10-15 km zilnic în Donbas

‘Lovitură’ chirurgicală! Un medic a operat un pacient cu briceagul elvețian folosit pentru a-și tăia mâncarea: Explicația dată de doctor