Piața mașinilor electrice se prăbușește, în Germania: După problemele gigantului VW, o altă companie ajunge în faliment și concediază toți angajații

 

REcent, Volkswagen, acționarul principal al Northvolt, a anunațat închiderea unor fabrici din Germania, lucru care indică  presiunea crescândă a preţurilor cu care se confruntă principalul producător de automobile din Europa. Acum, un alt producător de e-car-uri pune lacătul pe divizia din Germania.

În urma intrării în insolvență a producătorului american de mașini electrice Fisker, filiala germană este la final. Administratorul judiciar Michael Jaffé a anunțat luni că „nu mai există o bază operațională pentru Fisker GmbH din Germania, căreia i-au fost încredințate exclusiv sarcini de vânzare”. Cei aproximativ 40 de angajați au fost deja concediați.

Activitățile de vânzări ale filialei germane „au fost deja în mare parte suspendate ca urmare a opririi producției la societatea mamă din SUA înainte de depunerea cererii de insolvență”, se arată în declarație. Acum nu mai există „nicio posibilitate de continuare”. În plus, „nu se așteaptă încasări semnificative” din valorificarea activelor comerciale „relativ minore”.

Compania americană și-a cerut insolvența în iunie. În iulie, compania germană Fisker GmbH a depus, de asemenea, o cerere de insolvență. Pasivul acesteia se ridică la peste 41 de milioane de euro „conform estimărilor inițiale”, a anunțat luni Jaffé. La începutul procedurii de insolvență, în iulie, nu existau „niciun fel de fonduri lichide” disponibile, potrivit Focus.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Vladimir Putin încinge bursa speculațiilor privind urmașul său: Și-a promovat bodyguardul în Consiliul de Securitate a țării

Sorin Grindeanu, întrebat ce rol va avea actualul preşedinte al României în viitoarea coaliţie: De ce trebuie să îi găsim noi un rol lui Klaus Iohannis?