Piețele cripto continuă să crească pe măsură ce alegerile prezidențiale se apropie (analiză)

Bitcoin, în special, a fost unul dintre cele mai performante criptoactive, atingând un nou vârf al prețurilor din ultima vreme și testând nivelul de rezistență de 71.300 $, cotatii care nu au mai fost văzute de la începutul lunii iunie a acestui an.

Entitățile considerate a fi proxy de Bitcoin, cum ar fi Microstrategy și companiile tranzacționate public care mineaza Bitcoin au fost, de asemenea, performeri puternici pe piețele de capital.

Cu alegerile la doar o săptămână distanță, este posibil ca unii investitori să intre în așteptare temporar până la rezultatul alegerilor, ceea ce ar putea duce la o scădere a prețurilor.

Mai mult, așteptările legate de rapiditatea și amploarea cu care Rezerva Federală va reduce ratele dobânzilor ar putea influența sentimentul de risc în această săptămână, datorită publicării unor date economice importante.

PIB-ul estimat al SUA, datele privind inflația PCE și cele mai recente salarii neagricole de vineri sunt cele care trebuie urmărite.

ȘTIRI CARE NE-AU ATRAS ATENȚIA


Acționarii Microsoft vor vota asupra propunerii de investiții în bitcoin

În urma unei informări depuse la comisia de valori mobiliare a SUA (SEC) săptămâna trecută, gigantul Microsoft a dezvăluit că acționarii companiei vor avea ocazia să voteze la reuniunea lor anuala cu privire la o propunere a consiliului de administrație de a evalua investiția în bitcoin ca activ de trezorerie care va avea loc la 10 decembrie.

Propunerea a fost făcută de Centrul Național pentru Cercetare în Politici Publice, care susține că investiția în bitcoin ar putea proteja împotriva riscurilor privind inflația.

Documentul depus la SEC menționează însă că board-ul Microsoft recomandă acționarilor să voteze împotriva acestei propuneri.

Cu rezerve de numerar în valoare de 80 de miliarde de dolari, dacă această propunere de a investi în bitcoin ar fi aprobată de acționari, Microsoft ar putea deveni cea mai mare companie tranzacționată public care deține bitcoin.

În plus, intrarea pe piața bitcoin a unui colos precum Microsoft ar putea determina mult mai multe companii cotate la bursă să investească în criptoactive, ducând fără îndoială la o creștere semnificativă a prețului bitcoin.

Hashrate-ul Bitcoin și dificultatea mineritului atinge un nivel record

Hashrate-ul Bitcoin, sau puterea de calcul globală a rețelei a atins un nivel record de 723 EH/s (exahashes pe secundă) săptămâna trecută, o creștere de 13% de la reducerea la jumătate a recompensei din aprilie.

În consecință, dificultatea de minare, măsura statistică a numărului de hashes (sau iterații ale funcțiilor) care trebuie generate de mineri pentru a adăuga un nou bloc la blockchain-ul Bitcoin, a atins un nou record de 95,67 trilioane de hashes săptămâna trecută, în urma celei mai recente ajustări. Dificultatea Bitcoin se ajustează la fiecare 2016 blocuri (aproximativ la fiecare două săptămâni) pentru a menține timpul de creare a blocurilor la 10 minute.

Creșterea hashrate-ului este atribuită în mare parte companiilor miniere de Bitcoin cotate la bursă, care își valorifică resursele financiare pentru a implementa echipamente miniere mai avansate.


Emurgo și BitcoinOS anunță planurile de a conecta blockchain-urile Bitcoin și Cardano

Emurgo, una dintre entitățile fondatoare ale blockchain-ului Cardano, a anunțat săptămâna trecută că s-a asociat cu BitcoinOS, sistemul de operare a contractelor inteligente pentru Bitcoin, pentru a permite interoperabilitatea între blockchain-urile Cardano și Bitcoin.

Integrarea va permite transferuri de bitcoin fără probleme, precum și alte active Bitcoin către Cardano și va permite rețelei Bitcoin să utilizeze funcționalitatea de contract inteligent a Cardano.

Cu o lichiditate de peste 1,3 trilioane de dolari pe blockchain-ul Bitcoin, noua integrare ar putea extinde în mod semnificativ ecosistemul financiar descentralizat de pe Cardano, iar pentru Bitcoin ar putea aduce un nou nivel de programabilitate și utilitate pe care rețeaua nu l-a înregistrat încă.
_

Despre eToro

eToro este o platformă socială de tranzacționare și investiții unde poți tranzacționa, poți face schimb de cunoștințe și poți învăța despre investiții. eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. În prezent, eToro are peste 38 de milioane de utilizatori înregistrați din peste 75 de țări. Credem că schimbul de cunoștințe înseamnă putere și că putem avea mai mult succes împreună. Astfel, am creat o comunitate globală de investitori de succes concepută pentru a vă oferi instrumentele de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta cunoștințele și pentru a vă crește veniturile. Pe eToro, puteți tranzacționa o gamă variată de active tradiționale și inovatoare și puteți alege cum să investiți: puteți tranzacționa direct, puteți investi într-un portofoliu sau copia alți investitori.


Atenționare privind exonerarea de răspundere

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.

Criptoactivele sunt instrumente volatile care pot fluctua foarte mult într-un interval de timp foarte scurt și, prin urmare, nu sunt potrivite pentru toți investitorii. În afară de tranzacționarea prin CFD, tranzacționarea criptomonedelor este nereglementată și, prin urmare, nu este supravegheată de niciun cadru de reglementare din UE. Capitalul dumneavoastră este în pericol.

Republica Moldova și Bulgaria semnează Memorandum de Înțelegere privind cooperarea energetică și managementul crizelor

Cotidianul spaniol La Vanguardia nu va mai publica conţinut pe X „devenită o reţea a dezinformării”