[P]Întrebări de top la care trebuie să răspundeți și factori de luat în considerare înainte de a vă pensiona anticipat

Timpul este cea mai importantă resursă pe care toată lumea o are în egală măsură. Cu toții avem 24 de ore în fiecare zi pentru a tranzacționa viața și a aplica pentru un imprumut online atunci când este nevoie. Pensionarea depinde în mod semnificativ de timp. În funcție de ceea ce doriți să faceți cu timpul rămas din viață, vă puteți pensiona la timp, târziu sau devreme.

Pentru a vă asigura că faceți această alegere în siguranță, am enumerat principalii factori de care trebuie să țineți cont și întrebările pe care trebuie să vi le puneți înainte de a vă pensiona anticipat. Continuați să citiți această postare perspicace pentru a lua o decizie benefică privind pensionarea.

Întrebări fundamentale de pus înainte de pensionarea anticipată

Deoarece această alegere are ramificații durabile și chiar ireversibile pe termen lung, trebuie să vă puneți și să răspundeți la câteva întrebări. Răspunzând la aceste întrebări, vă asigurați că decizia dumneavoastră îi va avantaja pe cei din jurul dumneavoastră, în special soțul/soția, copiii și nepoții. Răspunsurile la aceste întrebări determină, de asemenea, modul în care vă veți petrece și vă veți bucura de anii care vă rămân.

●        Voi avea un partener cu care să-mi petrec pensionarea anticipată?

●        Planul meu de pensionare anticipată se aliniază cu obiectivele de pensionare ale soțului meu?

●        Câți bani voi cheltui în fiecare lună?

●        Voi avea suficiente resurse financiare pentru a-mi acoperi cheltuielile?

●        Ce se întâmplă dacă trebuie să câștig mai mulți bani după ce mă voi pensiona?

●        Care este situația mea financiară în ceea ce privește locuința, mașinile, facturile medicale și cardurile de credit?

●        Mi-am aranjat relații semnificative care să-mi înlocuiască colegii de muncă pentru a evita să devin victima izolării sociale și a plictiselii?

●        Simt cu adevărat că sunt pregătit să mă pensionez?

Factori de luat în considerare înainte de pensionarea anticipată

Acum că v-ați pus și ați răspuns la întrebările de mai sus, continuați și începeți să luați în considerare următorii factori înainte de a vă afunda în pensionarea anticipată.

Am afirmat că pensionarea este un eveniment bazat pe timp. Prin urmare, modul în care vă veți petrece timpul ar trebui să fie prima prioritate pe lista dumneavoastră. Cu excepția cazului în care vă pensionați anticipat din motive medicale, trebuie să determinați ce activitate este atât de importantă încât nu puteți aștepta încă cinci sau zece ani pentru a vă pensiona și să vă angajați în ea.

Zilele petrecute la locul de muncă sunt complet planificate, iar angajatorul vă stabilește în mare parte activitățile. După pensionare, nu veți mai avea un angajator care să vă determine activitățile zilnice, iar angajamentele dvs. se vor reduce cu peste 80%.

Dacă nu luați în considerare acest factor, s-ar putea să vă plictisiți și să regretați alegerea făcută. Prin urmare, stabiliți dacă doriți să petreceți acest timp suplimentar:

–          Urmărirea unei noi cariere.

–          Voluntariat pentru o cauză nobilă.

–          Călătorind prin lume.

–          Bucurându-vă de hobby-urile dumneavoastră.

Costul vieții crește la nivel mondial. Acest lucru înseamnă că fiecare euro câștigat din pensie va avea o putere de cumpărare redusă. Înainte de a vă pensiona anticipat, luați în considerare inflația și modul în care aceasta vă va afecta economiile pentru pensie.

Pentru a fi mai în siguranță atunci când vă confruntați cu inflația, investiți o parte din banii de pensie astfel încât profiturile pe care le generează să compenseze impactul eroziv pe care inflația îl are asupra economiilor dumneavoastră. Vă recomandăm să investiți în active, cum ar fi acțiunile, care vă oferă cele mai mari șanse de a învinge inflația.

Deși moartea este inevitabilă, gândiți-vă la șansele de a fi privilegiat cu o viață lungă. S-ar putea să nu fiți sigur că veți trăi până la 80 sau 90 de ani. Cu toate acestea, pregătiți-vă pentru aceasta, deoarece este mai bine să muriți și să lăsați în urmă economii decât să trăiți în sărăcie în ultimii 10 sau 15 ani din viață. Așadar, ia în considerare binecuvântarea unei vieți lungi înainte de a opta pentru pensionarea anticipată, astfel încât să nu rămâi fără bani atunci când ești prea slăbit pentru a te întoarce la locul de muncă.

Planul dvs. de pensionare anticipată ar trebui să ia în considerare și evenimentele neprevăzute. Viața vă poate rezerva tot felul de surprize neplăcute și vă poate aduce în momente financiare dureroase. Ar trebui să luați în considerare aceste evenimente și să vă asigurați că ați economisit suficienți bani pentru a vă descurca în cazul în care acestea apar.

Pensionarea anticipată nu este o condamnare la sărăcie financiară. În timp ce economiile pentru pensie sunt un bun punct de plecare, încă vă puteți juca bine cărțile prin crearea unor surse suplimentare de venit pasiv. Acest factor este esențial, mai ales dacă nu vă pensionați pentru a începe o afacere care va genera bani în plus. Vă puteți investi banii în fonduri pe termen lung care plătesc dividende pentru a vă amortiza viața. În plus, puteți investi în proprietăți de închiriere care vă vor oferi un venit decent în timpul pensionării.

Pensionarea timpurie înseamnă că s-ar putea să aveți mai multe persoane în întreținere de care să aveți grijă. De exemplu, pensionarea la vârsta de 50 de ani v-ar putea găsi cu copii de liceu. Cu excepția cazului în care începeți o afacere după pensionare, cel mai probabil vă veți reduce majoritatea economiilor pentru pensie pentru a avea grijă de aceste persoane aflate în întreținere.

Dacă copiii sunt principalele dvs. persoane aflate în întreținere, este prudent să așteptați până când toți sunt independenți. Alternativ, puteți stabili un plan solid de economisire pentru educație pentru copiii dvs. sau o rentă viageră. Aceste măsuri vă vor permite să vă bucurați mult timp de economiile pentru pensie.

Aveți o afacere și doriți să vă pensionați devreme? Atunci gândiți-vă la copiii dumneavoastră. Dacă aveți copii adulți care au ADN-ul afacerii dvs. în ei, asigurați-vă că sunt suficient de maturi pentru a gestiona afacerea așa cum ați fi putut dvs. înainte de a o preda.

Vă recomandăm să discutați cu copiii dvs. despre intenția dvs. de a le lăsa afacerea. Anunțați-i pe copii că nu sunt obligați să preia întreprinderea dacă nu sunt pasionați de acea linie de afaceri. Puteți evalua angajamentul lor întrebându-i despre obiectivele lor pe termen scurt și lung pentru acea afacere.

Răspunsurile lor vor determina dacă le veți preda sau nu întreprinderea. Puteți alege să vă amânați pensionarea până când veți găsi succesorul potrivit.

Gânduri finale

Pensionarea anticipată are multe implicații care merită planificate. Această postare a împărtășit întrebările de bază pe care trebuie să vi le puneți și factorii de care trebuie să țineți cont înainte de a alege să vă pensionați anticipat. Mingea este în terenul dvs. să folosiți aceste informații pentru a lua o decizie de pensionare inteligentă.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Primar lovit de amantă cu fierul de călcat într-un moment de furie. A cerut ordin de restricție

SSC Napoli s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Italiei