PKK revendică atentatul de la Ankara. ”Acţiunea de sacrificare” a fost comis de către ”o echipă a «Batalionului Nemuritorilor»” cu puşti automate şi explozivi. Operaţiunea, planificată de mult timp, fără legătură cu voinţa Turciei de dialog cu kurzii

Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) revendică vineri pe Telegram atentatul de miercuri, în apropiere de Ankara, la sediul Industriilor Apărării (TAI), relatează AFP.

”Acţiunea de sacrificare comisă împotriva incintei TAI la Ankara către (ora locală) 15.30 (şi ora României), miercuri, 23 octombrie a fost desfăşurată de către o echipă a «Batalionului Nemuritorilor»”, anunţă PKK, care citează numele celor doi autori ai atentatului, un bărbat şi o femeie.

Doi atacatori, un bărbat şi o femeie, au desfăşurat atacul de miercuri cu puşti automate şi explozivi împotriva sediului Turkish Aerospace Industries (TAI), la Ankara.

Alte 22 de persoane au fost rănite.

Atentatul a fost atribuit rapid PKK de către Guvernul lui Recep Tayyip Erdogan.

Operaţiunea a fost ”planificată de mult timp”, anunţă PKK, care subliniază că nu are legătură cu recentele evoluţii politicie din Turcia, ale cărei autorităţi par să vrea să angajeze o soluţie negociată a conflictului cu combatanţi kurzi.

Ea a avut obiectivul să tramsmită ”avertismente şi mesaje împotriva practicilor genocidare, masacrelor şi practicilor de izolare ale Guvernului turc”, anunţă PKK.

ERDOGAN: AUTORII ATENTATULUI S-AU INFILTRAT DIN SIRIA

Cei doi autori ai atentatului ”s-au infiltrat” din Siria, a anunţat preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, citat vineri de presa turcă.

”Noi am aflat că acest atac terorist s-a dezvoltat ca o mişcare de infiltrare din Siria”, a declarat şeful statului turc într-un interviu acordat unor jurnalişti la bordul aeronavei cu care se întorcea de la Kazan, în Rusia, unde a participat la un summit lărgit al BRICS.

”Operaţiuni s-au desfăşurat în 40 de locuri pe tot timpul nopţii. este evident că teroriştii au plătit un tribut foarte greu”, a declarat el, referindu-se la atacuri aeriene turce care vizează de miercuri seara ”ţinte PKK” în nordul Irakului şi în Siria.

”Forţele noastre de securitate au intervenit imediat împotriva teroriştilor şi au neutralizat-o în foarte scurt timp pe terorista care a comis atentatul. Aşa cum ştiţi, terorista s-a ucis”, a adăugat şeful statului turc.

Ministrul turc de Interne Ali Yerlikaya a anunţat joi că cei doi autori ai atacului, inclusiv o femeie, au fost identificaţi ca fiind ”membri PKK”, care se află într-o luptă armată împotriva Ankarei de zeci de ani.

Atacatoarea a detonat o bombă pe care o avea asupra sa, după ce a fost rănită de către poliţişti turci, potrivit presei turce.

Atacuri aeriene au vizat joi seara ţinte PKK în nordul Irakului, a anunţat Ministerul turc al Apărării.

”Noi ne continuăm treaba de a elimina complet terorismul de la sursă. dacă sursa este Siria, atunci vom face ceea ce este nevoie acolo, aşa cum am făcut-o”, a ameninţat Erdogan.

Deficitul bugetar este estimat pentru 2024 la 7,9% din PIB, conform metodologiei ESA (Planul bugetar-structural)

Serie A: Meciul Bologna – AC Milan a fost amânat din cauza inundaţiilor