Planul lui Trump pentru pace: ruperea Ucrainei în zone autonome de ambele părți ale liniei frontului / Alte măsuri vehiculate (FT)

Conform planului lui Trump, Ucraina ar rămâne în afara NATO, iar responsabilitatea pentru menținerea păcii s-ar muta asupra țărilor europene.

Rolul SUA și al NATO ar fi minimizat.

Planul presupune formarea de zone autonome de ambele părți ale liniei demilitarizate în Ucraina.

Între timp, Trump va amenința cu tarife din ce în ce mai mari pentru a-i forța pe aliații Americii să cheltuiască mai mult pentru apărare și să-și alinieze relațiile comerciale cu SUA – menținând în același timp presiunea asupra Chinei.

Context

O idee despre planurile candidaților republicani în cazul în care vor ajunge la Casa Albă a fost dată în urmă cu o lună și jumătate de partenerul lui Trump în cursa electorală, James David Vance. Planul de pace ar putea presupune crearea unei „zone demilitarizate” pe actuala linie de contact dintre trupele ruse și ucrainene, a spus candidatul la vicepreședinție. Ar trebui să fie puternic fortificată pentru a împiedica armata rusă să repete invazia și, în schimb, Ucraina ar refuza să se alăture NATO, păstrându-și suveranitatea cu prețul neutralității. La scurt timp după aceea, președintele Volodymyr Zelenskyy a numit propunerea lui Vance „radicală”. Ucrainei i se oferă pur și simplu să renunțe la teritoriile sale, o astfel de idee este inacceptabilă, a adăugat el.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Ministrul de Externe al Ungariei forțează intrarea completă a României în Schengen: E în interesul nostru

VIDEO Proteste masive la Tblisi după anunțarea rezultatelor alegerilor – Președintele a chemat oamenii în stradă