Planul pus la cale de Ministerul Sănătății și Ministerul Economiei: Este vizată industria farmaceutică

Ministerul Sănătății și Ministerul Economiei pun bazele unui grup de lucru care va reuni industria farmaceutică din țară, care să pună la cale o strategie pentru a nu da un impuls producției de medicamente și care să atragă mai multe investiții în domeniu.

Întâlnirea delegației Ministerului Sănătății și Ministerului Economiei, condusă de ministrul Sanătății, Alexandru Rafila, cu secretarul de stat din Ministerul Industriei și Turismului din Spania Rebeca Torro Soler și conducerea Agenției ProFarma, care coordonează activitățile de dezvoltare ale industriei farmaceutice spaniole, reprezintă un pas concret pentru ca și România să aibă cât mai multe oportunități privind investițiile din domeniul farmaceutic, informează Ministerul Sănătății.

Autonomia strategică în domeniul medicamentelor, sustenabilitatea industriei farmaceutice, încurajarea producției, a cercetării și dezvoltării au un avânt fără precedent în Spania și introducerea unui astfel de model de bună practică reprezintă o necesitate pentru România.

„Este importantă dezvoltarea parteneriatului cu sectorul privat al industriei farmaceutice, care și în România este majoritar, și, de asemenea, implicarea universităților de medicină și farmacie pentru consolidarea cercetării și dezvoltării într-un domeniu în care progresele sunt rapide, iar nevoia de acces la medicamente, inclusiv pentru medicamentele critice, este esențială”, arată sursa citată.

În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății și Ministerul Economiei vor organiza un grup de lucru în care vor invita reprezentanții principalelor organizații din industria farmaceutică, pentru realizarea unui proiect strategic și a legislației necesare pentru introducerea lui.

Un vecin al României reintroduce serviciul militar obligatoriu

VIDEO Condamnată după ce a furat din 400 de magazine, o femeie a primit o interdicție fără precedent: Trebuie să meargă sute de km pentru a cumpăra ceva