”Poftim, din România!”, târg de produse tradiţionale româneşti în Piaţa Sudului din Capitală în acest weekend

Bucureştenii sunt aşteptaţi în acest weekend (25 – 27 octombrie) la un nou târg de produse tradiţionale româneşti şi meşteşuguri, organizat în Piaţa Sudului din Capitală, sub brandul „Poftim, din România!”.

„Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) rămâne alături de producători şi este în continuare partener în toate proiectele de promovare, la evenimentele autorităţilor publice şi private ori de câte ori este nevoie”, a transmis ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Târgul de Sfântul Dumitru „Poftim, din România!” este organizat de Cooperativa Caprirom Sud-Muntenia, în parteneriat cu MADR şi Primăria Sectorului 4 şi reprezintă o oportunitate de a sprijini producătorii locali şi de a prezenta vizitatorilor tradiţiile autentice, susţin organizatorii într-o postare pe Facebook.

Vizitatorii sunt aşteptaţi cu o gamă variată de produse româneşti tradiţionale precum: brânzeturi proaspete, preparate din carne, dulciuri de casă, miere, zacuscă, produse artizanale şi multe alte bunătăţi locale aduse de producători din cadrul Cooperativei Caprirom Sud-Muntenia. De la târg nu vor lipsi micii tradiţionali din carne de porc de Mangaliţa, cârnăciorii, pastrama de berbecuţ şi bulzul ciobănesc, dar şi plăcintele dulci sau sărate, iar toate aceste bunătăţi vor putea fi stropite din belşug cu must, vin sau ţuică.

De asemenea, bucureştenii se vor putea bucura în cadrul târgului de spectacole de muzică populară, dansuri tradiţionale româneşti şi artişti care vor aduce în scenă spiritul autentic al sărbătorii de Sfântul Dumitru.

Târgul va fi deschis vineri şi sâmbătă, între orele 9:00 – 19:00, iar duminică, programul va fi de la ora 9:00 până la ora 16:00.

Îndemnul „Poftim, din România!” face parte din strategia MADR de a colabora cu autorităţile locale pentru punerea la dispoziţia producătorilor, gratuit, spaţii pentru organizarea de pieţe volante, dar şi pentru a ajuta cumpărătorii să identifice şi să aleagă mult mai rapid aceste produse, oferind totodată garanţia că sunt autentice făcute din materie primă provenită din România. AGERPRES/(AS – editor: Mariana Nica, editor online: Gabriela Badea)

 

* Sursa foto: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale / Facebook.com 

Sursa: www.agerpres.ro

Prahova: Fostul primar al Ploieştiului, Andrei Volosevici, reţinut de PCA alături de alte trei persoane

Fotbal: Fostul internaţional marocan Abdelaziz Barrada a decedat la 35 de ani