Poliţia anunţă că a arestat un tânăr de 17 ani în legătură cu atacul de la Southport, care nu este tratat ca incident terorist

Poliţia britanică a anunţat că un tânăr în vârstă de 17 ani a fost arestat în legătură cu înjunghierea a opt persoane în Southport, un oraş din nord-vestul Angliei, unde martorii au relatat că au văzut copii care sângerau şi care erau trataţi de paramedici la faţa locului, relatează Reuters.

Poliţişti înarmaţi l-au arestat pe suspect şi au confiscat un cuţit după ce au fost chemaţi în jurul orei locale 11.50 a.m. (13.50, ora României) la o adresă din Southport, localitate la nord de Liverpool.

Incidentul nu este tratat ca fiind legat de terorism şi poliţia a anunţat că nu mai caută pe nimeni altcineva în legătură cu înjunghierile.

Adolescentul arestat este din Banks, un sat din apropiere de Southport, au adăugat ei.

„În acest stadiu incipient, cercetările sunt în curs pentru a stabili motivul acestui incident tragic şi am îndemna oamenii să nu facă speculaţii”, a declarat poliţia.

Ambulanţa a declarat că a tratat opt pacienţi cu răni prin înjunghiere care au fost duşi la trei spitale diferite, inclusiv la spitalul de pediatrie Alder Hey. Spitalul a declarat situaţie de „incident major” şi a anunţat că departamentul său de urgenţe este extrem de ocupat, cerând părinţilor să îşi aducă copiii doar în caz de urgenţă.

„Veşti îngrozitoare şi profund şocante care apar din Southport. Gândurile mele sunt alături de toţi cei afectaţi”, a declarat prim-ministrul Keir Starmer pe X. „Aş dori să mulţumesc poliţiei şi serviciilor de urgenţă pentru răspunsul lor rapid. Sunt ţinut la curent cu evoluţia situaţiei”, a transmis premierul.

 

Elena Lasconi: USR cere înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru cazuri precum al lui Alfred Bulai/ Sistemul de educaţie e în degringoladă din cauza politicienilor care şi-au bătut joc de el. Un exemplu – aşa-zisul proiect România Educată

UPDATE – Cel puţin opt persoane, inclusiv copii, au fost înjunghiate într-un oraş din Anglia. Atacul nu este tratat ca incident terorist. Un suspect în vârstă de 17 ani a fost arestat