Poliţia, despre incidentul de securitate de la Parlament: A fost un conflict spontan / Persoana respectivă nu a aruncat cu substanţa inflamabilă spre alte persoane, ci doar spre bunuri / Nu au fost răniţi

Poliţia Română a transmis că incidentul de securitate de la Palatul Parlamentului, în timpul căruia un bărbat a aruncat cu benzină la intrarea vizitator, a avut loc după un conflict spontan. Substanţa inflamabilă nu a fost aruncată spre alte persoane, ci numai spre bunuri, fără a fi persoane rănite.

“În jurul orei 13.30, Poliţia Capitale a fost sesizată cu privire la faptul că o persoană a aruncat o substanţă inflamabilă într-o instituţie publică din Sectorul 5. De îndată la faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare care a demarat verificările în cauza în vederea depisterii persoanei respective şi tragerii la răspundere. Imaginea persoanei respective a fost făcută publică pentru ca cetăţenii să ne sprijine şi îi rugăm pe această cale să ne sprijine în identificarea persoanei. De asemenea dacă au cunoştinţă despre identitatea persoanei sau o văd în stradă sunt rugaţi să nu intervină şi să ne anunţe de îndată”, a declarat, marţi, un reprezentant al Poliţiei.

El a precizat că incidentul s-a produs în urma unui conflict spontan.

”Din primele date a rezultat că a fost un conflict spontan. Ce este important şi aş vrea să asigur opinia publică că din datele pe care le avem la acest moment, persoana respectivă nu a aruncat cu substanţa inflamabilă spre alte persoane, ci doar spre bunuri, iar incendiul a afectat doar bunuri, iar persoanele care se aflau în zona respectivă nu au fost rănite. (…) Cercetările sunt în plină desfăşurare, o echipă de cercetare complexă desfăşoară la acest moment investigaţii. Vrem să depisăm persoana respectivă. De asemenea desfăşurăm o întreagă paletă de activităţi în ceea ce priveşte audierea de martori, verificarea de camere de supraveghere, în vederea stabilirii situaţiei de fapt, pentru a avea o imagine completă cu privire la evenimentul respectiv, iar persoana să fie trasă la răspundere pentru faptele sale”, a mai transmis sursa citată.

Poliţistul a adăugat că acel conflict spontan a fost între bărbatul respectiv şi cei care se aflau în zonă.

El a menţionat că poliţiştii şi jandarmii fac verificări pentru prinderea bărbatului.

”Poliţia Română, Jandarmeria Română au în trafic, în teren echipaje care desfăşoară verificări, investigaţii  filtre, sunt angrenaţi în punctele principale de tranzit. Pe de altă parte, avem activităţii investigative care se desfăşoară de personal specializat pentru a ajunge cât mai repede la identitatea celui în cauză, a mai precizat poliţistul.

De asemenea, un reprezentat al Jandarmeriei a explicat că în zona respectivă accesul vizitatorilor este liber.

”Persoana se afla într-o zonă în care nu se execută activităţi de control şi accesul vizitatorilor este liber. Jandarmeria Română prin efectivele din dispozitivul de pază asigură îndrumarea acestor persoane către zonele unde au loc activităţi. (…) Am luat primele măsuri astfel încât să putem identifica persoana în cauză.  Am blocat accesul în instituţie atât intrarea cât şi ieşirea în vederea identificării persoanei de cauză. Ulterior, din datele pe care le-am avut la discuţie, persoana a reuşise să părăsească instituţia”, a explicat reprezentantul Jandarmeriei.

Incidentul a avut loc, marţi, la Palatul Parlamentului, după ce o persoană a aruncat cu benzină la intrarea vizitatorilor de la Camera Deputaţilor, în Sala Constantin Brâncuşi. O angajată din interiorul Palatului a făcut un atac de panică, aceasta primind îngrijiri medicale. Focul a fost stins de pompierii din clădire. Aproximativ 300 de persoane au fost evacuate.

 

Electrica a atras finanţări nerambursabile de aproximativ 3,4 milioane euro, prin PNRR, pentru o capacitate de stocare a energiei electrice în judeţul Mureş

Cine sunt liberalii care deschid listele la alegerile parlamentare. BPN a validat o parte a listelor