Praga interzice tururile turistice prin pub-uri

Praga a interzis luni tururile prin pub-uri organizate de companiile de turism, în încercarea de a reduce zgomotul nocturn produs de turiştii beţi, relatează POLITICO.

Interdicţia adoptată de consilierii locali face să nu mai fie posibile tururile de seară prin pub-urile din capitala cehă – în care participanţii urmează un ghid din bar în bar –  între orele 22.00 şi 6.00, potrivit presei cehe.

„(Consumul) nerezonabil de alcool şi comportamentul perturbator asociat cu practica turului barurilor pot crea impresia unei lipse de cultură în comunitate, pot reduce sentimentul de siguranţă şi pot avea un impact negativ asupra modului în care municipalitatea este percepută de turişti, de potenţiali investitori şi de cetăţenii înşişi”, se arată în moţiunea consiliului local.

Viceprimarul oraşului Praga, Zdeněk Hřib, a declarat luni reporterilor că „nu va mai fi posibil să existe tururi ghidate” pe timp de noapte, în timp ce viceprimarul Jiří Pospíšil a declarat că oraşul „caută un turist mai cultivat, mai bogat, nu unul care vine pentru o perioadă scurtă doar pentru a se îmbăta”, potrivit AFP.

Locuitorii din centrul oraşului Praga se plâng de mult timp de zgomotul şi problemele de siguranţă generate de turiştii care se distrează. Străzile pietruite ale oraşului sunt pline de pub-uri şi fabrici de bere, iar cehii au cel mai mare consum mediu de bere din lume, potrivit Asociaţiei cehe a fabricanţilor de bere.

Cea mai populară companie pentru tururi prin pub-uri (pub-crawl) din Praga, care spune că operează 365 de zile pe an şi se autointitulează cel mai mare pub crawl din Europa, nu a răspuns imediat la solicitarea de comentarii adresată de POLITICO.

UPDATE – Nicuşor Dan a emis dispoziţie pentru desfinţarea construcţiei din zona Unirii / Un buldozer a încercat să dărâme gardul, două persoane fiind rănite / Precizările Poliţiei / Prefectul atacă decizia / Daniel Băluţă retrage echipele – FOTO / VIDEO

Benjamin Mendy revendică de la Manchester City salarii neplătite în valoare de 10 milioane de lire sterline