Prahova: Doi bărbaţi, suspectaţi de comiterea unei crime la începutul lunii august, arestaţi preventiv. Ei au ucis un vârstnic, pe care l-au torturat pentru a-l determina să spună unde ţine ascunşi banii

Doi bărbaţi suspectaţi că la începutul lunii august au omorât o persoană vârstnică, peste care intraseră în casă cu scopul de a-i fura banii, au fost arestaţi preventiv. Cei doi au fost identificaţi în urma unor investigaţiiîn mai multe judeţe şi care au implicat inclusiv expertize genetice. Date din anchetă arată că cei doi „au exercitat violenţe deosebite” asupra victimei pentru a o determina să spună unde ţine ascunşi banii pe care îi avea.

Potrivit anchetatorilor, crima a avut loc în seara zilei de 6 august.

„Din cercetările efectuate s-a reţinut faptul că în data de 06.08.2024, în intervalul orar 20.00-22.00, cei doi inculpaţi ar fi pătruns prin violare de domiciliu în locuinţa victimei D.C., în vârstă de 86 de ani, din comuna Bertea, judeţul Prahova şi au exercitat violenţe deosebite asupra acesteia inclusiv cu un corp tăietor-înţepător, în scopul de a o determina să le spună autorilor unde are ascunse sume de bani. În urma violenţelor deosebite exercitate şi având în vedere vulnerabilitatea victimei determinată de vârsta înaintată, aceasta a decedat”, se arată într-un comunicat dat publicităţii luni de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Au urmat săptămâni în care ancheta s-a derulat în mai multe judeţe, procurorii solicitând inclusiv expertize genetice pentru identificarea autorilor.

„În cauză a fost administrat un complex probatoriu, implicând activităţi investigative pe raza mai multor judeţe precum şi mai multe rapoarte de expertiză genetică judiciară întocmite de experţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române -Institutul Naţional de Criminalistică”, precizează sursa citată.

La sfârşitul săptămânii trecute, cei doi suspecţi au fost puşi sub acuzare pentru infracţiuni de omor calificat şi tâlhărie calificată. Ei au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova şi a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi pentru 30 de zile.

Deputatul PNL Alexandru Muraru: Deşi are cadru legal de 4 luni pentru înfiinţarea a 8 centre regionale pentru tratarea dependenţei de droguri, ministrul Alexandru Rafila lâncenzeşte inconştient

NBA: Miami Heat a dezvăluit o statuie în onoarea legendarului Dwayne Wade – VIDEO