Prahova: Percheziţii la o grupare iniţiată de o femeie, care a fraudat firma la care era angajată şi care deţine o platformă online şi o aplicaţie de comerţ cu haine şi încălţăminte/ Valoarea prejudiciului este de 45.000 de lei

Poliţiştii şi procurorii DIICOT Prahova au făcut, miercuri, percheziţii la o grupare iniţiată de o femeie, angajată a unei firme care deţine o platformă online şi o aplicaţie de comerţ cu haine şi încălţăminte. Aceasta, alături de alte persoane, ar fi profitat de o vulnerabilitate a platformei, cauzând un prejudiciu de 45.000 de lei prin utilizarea unor cupoane de reducere şi plasarea de comenzi simultane.

Potrivit Poliţiei Române, poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti, au făcut, miercuri, cinci percheziţii în judeţul Prahova, într-un dosar privind constituirea unei grupări specializate în infracţiuni informatice.

 
”Din cercetările efectuate a reieşit că, la începutul anului 2024, o femeie, împreună cu alte persoane din anturajul său, ar fi iniţiat şi constituit o grupare infracţională, în scopul obţinerii de beneficii financiare, prin fraudarea angajatorului său, o societate comercială ce ar deţine o platformă online şi o aplicaţie, dedicate comerţului cu haine şi încălţăminte. Astfel, femeia, beneficiind de vouchere pentru cumpărături pe site-ul administrat de către societatea comercială, ar fi profitat de o vulnerabilitate a platformei şi, împreună cu ceilalţi membrii ai grupului infracţional, ar fi fraudat firma cu peste 45.000 de lei, prin utilizarea cupoanelor de reducere şi plasarea de comenzi simultane”, a arătat sursa citată.

 
În acest caz au fost puse în aplicare 14 mandate de aducere, audierile fiind desfăşurate la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti. 
 
Acţiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova.

FACIAS cere justiției române să constate prejudiciile financiare enorme provocate de CNAIR prin risipa banilor publici destinați infrastructurii rutiere

Fotbal: ”Tuchel a fost o catastrofă pentru Bayern Munchen”, consideră Uli Hoeness