Prahova: Sute de arbori ornamentali, plantaţi în Parcul Ploieşti Vest în cadrul proiectului „România mai curată”

Sute de arbori ornamentali au fost plantaţi, miercuri, în Parcul Municipal Ploieşti Vest în cadrul proiectului de ecologizare „România mai curată” care a demarat cu această acţiune din Prahova, dublată de o acţiune de ecologizare desfăşurată în alte două zone ale judeţului.

„Este o acţiune de ecologizare şi plantare de arbori, 350 de arbori de cireş japonez şi frasin, o acţiune care ne încurajează să avem cât mai multe etape de plantare la nivel naţional, plus că avem şi un proiect de împădurire naţională prin PNRR. Trebuie să reducem dioxidul de carbon la nivel naţional, este o mare ambiţie a noastră ca şi Minister al Mediului. Ştim foarte bine că un arbore matur ajunge la captarea aproximativ a 22 kilograme de dioxid de carbon şi este singura şansă pentru a avea un aer de o calitate foarte bună”, a declarat preşedintele Agenţiei Naţionale de Protecţie a Mediului, Laurenţiu Alexandru Păştinaru.

Potrivit acestuia, proiectul va fi continuat şi în alte judeţe.

„O să continuăm acest proiect în mai multe judeţe, o să cerem în continuare sprijinul Ministerului Apărării şi vom duce proiectul în mai multe judeţe. Am ales Prahova (pentru debutul proiectului – n.r.) pentru că ştim că Ministerul Apărării are Şcoala militară ‘Dimitrie Cantemir’ de la Breaza şi o să încercăm să îl ducem prima dată în judeţele în care găsim aceste licee militare şi şcoli militare”, a explicat Păştinaru.

Pentru întreţinerea arborilor recent plantaţi vor fi montate sisteme de irigare.

„Astăzi s-au plantat aici 350 de arbori ornamentali – 150 de frasini şi 200 de cireşi japonezi. Urmează încă două alei, să se ajungă cam la 500 de arbori de alte specii, până la sfârşitul anului. Se vor monta sisteme de irigare pentru a ne asigura că aceşti arbori rezistă. S-au ales arbori de 4 metri care să aibă şanse ca să îi vedem şi la anul înfloriţi şi la anul vom face un alt plan pentru dezvoltarea acestui parc şi din punct de vedere estetic şi al problemelor de mediu”, a explicat directorul APM Prahova, Florin Diaconu.

Proiectul „România mai curată” este derulat de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, în parteneriat cu Ministerul Apărării Naţionale.

În paralel cu acţiunea de plantare s-a derulat şi o acţiune de ecologizare a unor zone Valea Doftanei şi Breaza, în total fiind implicaţi circa 150 de voluntari. AGERPRES / (AS – autor: Anamaria Constantin, editor: Marius Frăţilă, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: www.agerpres.ro

Bătaie pe o stradă din Galaţi – Agresorii au folosit obiecte ascuţite şi bâte / Un adolescent de 17 ani şi un bărbat de 36 de ani au fost răniţi / De la ce a pornit scandalul

Klaus Iohannis, după discuţiile cu preşedintele Muntenegrului: Am hotărât astăzi să încurajăm guvernele noastre să înceapă să facă paşi foarte concreţi pentru a sprijini antreprenorii din Muntenegru şi din România să se apropie mai mult