Prefectura Galaţi: Evacuarea de urgenţă a persoanelor aflate în zone cu risc de inundaţii, în 25 de localităţi / 239 persoane, evacuate / 4.613 persoane, care locuiesc în zone cu risc de inundaţii, au mers la rude / 300 de persoane refuză să plece

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a decis, duminică seară, că se impune evacuarea de urgenţă a persoanelor aflate în zone cu risc de inundaţii în 25 de localităţi, Au fost emise ordine de evacuare pentru 239 de persoane, iar alte 4.613 persoane, care locuiesc în zone cu risc de inundaţii, au ales să meargă la rude, dar 300 de persoane refuză să plece.

”Având în vedere avertizările emise de specialişti privind precipitaţiile abundente care vor afecta judeţul Galaţi, cu impact asupra creşterii debitelor râurilor din bazinul hidrografic Bârlad, Prut şi Siret, precum şi scurgeri semnificative de pe versanţi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât ca în 25 de localităţi este necesară evacuarea de urgenţă a persoanelor aflate în zone cu risc de inundaţii. În acest sens, au fost emise ordine de evacuare, în urma cărora 239 de persoane au fost evacuate şi relocate în spaţiile special amenajate de autorităţile locale”, a transmis, duminică seară, Prefectura Galaţi.

Sursa citată a precizat că, în urma informărilor din teren, efectuate de forţele de intervenţie şi autorităţile locale, alte 4.613 persoane, care locuiesc în zone cu risc de inundaţii, au ales să meargă la rude astfel încât să fie în siguranţă.

”Au fost şi cazuri în care oamenii au refuzat să îşi părăsească locuinţele. În acestă situaţie aproximativ 300 de persoane, care sunt în atenţia forţelor de intervenţie, care vor acţiona imediat ce situaţia o va impune”, a mai transmis sursa citată.

În cele 25 de localităţi – Corod, Valea Mărului, Cudalbi, Costache Negri, Pechea, Cuza Vodă, Slobozia Conachi, Vameş (Piscu), Tudor Vladimirescu, Corni, Bereşti, Jorăşti, Băneasa, Târgu-Bujor, Fârţăneşti, Folteşti, Frumuşiţa, Podoleni (Barcea), Bereşti Meria, Măstăcani, Griviţa, Suhurlui, Bălăbăneşti, Smulţi şi Drăgăneşti – cursurile şcolasre au fost suspendate pentru data de 30 septembrie.

”Menţionăm că, în toate localităţile judeţului, au fost implementate măsuri preventive, identificându-se toate persoanele vulnerabile, care se află în atenţia autorităţilor locale. Acestea vor dispune măsuri suplimentare în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a asigura protecţia şi siguranţa cetăţenilor”, a mai transmis Prefectura Galaţi.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă, duminică seară, că, până la ora 20.00, au fost evacuate peste 3.500 de persoane din judeţul Galaţi, 60 din judeţul Vaslui şi 2 din judeţul Braşov. Furtunile au produs efecte în Bucureşti, dar şi în alte 35 de localităţi din 16 judeţe.

 

Fotbal: George Puşcaş a marcat primele sale goluri pentru Bodrumspor

VIDEO Ion Iliescu: Un preşedinte autentic fără a personaliza puterea, acesta va fi pariul noului deceniu al democraţiei româneşti