Premierul Ciolacu intervine în scandalul din Capitală: ‘Într-o democrație consolidată, dreptatea nu se face cu buldozerul’

„Fac un apel atât la primarul Capitalei, domnul Nicușor Dan, cât și la primarul sectorului 4, domnul Daniel Băluță, să pună capăt acestei confruntări și să revină la masa dialogului. Siguranța bucureștenilor nu trebuie să fie un motiv de dispută politică.

Într-o democrație consolidată, dreptatea nu se face cu buldozerul. Ci prin instituțiile statului. Iar dacă o parte este nemulțumită, atunci avem instanțe de judecată. Așa este normal.

Prin urmare, cred că toată lumea trebuie să se calmeze în problema planșeului de la Piața Unirii. Au fost deja oameni răniți.

Repet – sunt convins că, în final, ambii primari urmăresc același lucru – siguranța bucureștenilor! Aici nu este vorba de cine strigă mai tare. E vorba despre București- capitala României”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook.

Prefectul Capitalei, Mugur-Mihai Toader, a ajuns, luni seară, în zona Unirii, unde are loc un conflict între primarul general, Nicuşor Dan, şi reprezentanţi ai Primăriei Sector 4 şi ai Poliţiei Locale de sector, şi anunţă că va ataca dispoziţia primarului general, întrucât ar fi fost ”dată pe picior”.

Mugur-Mihai Toader a ajuns, luni seară, în Piaţa Unirii pentru a discuta cu primarul general.

”Dispoziţia a fost dată pe picior”, a declarat prefectul, referindu-se la dispoziţia primarului general al Capitalei în baza căruia acesta solicită demolarea gardului montat de Primăria Sector 4.

Mugur-Mihai Toader a afirmat că există autorizaţie de construcţie emisă pentru lucrările din zona respectivă.

În ceea ce priveşte intervenţia Poliţiei şi Jandarmeriei, pe care o solicită insistent primarul general, prefectul a afirmat că cele două instituţii nu au atribuţii să verifice legalitatea documentelor de urbanism.

”Mă duc la birou şi atac dispoziţia, pentru că dispoziţia nu e legală”, a mai transmis prefectul.

La rândul său, Nicuşor Dan a afirmat din nou că aşteaptă intervenţia autorităţilor statului şi doreşte ca dispoziţia sa să fie pusă în aplicare.

”Este o dispoziţie de demolare, care trebuie executată. Se va executa, nu se va executa, o să vedem în cursul acestei seri (…) Unde sunt organele statului, unde e statul român când există un conflict între nişte autorităţi locale?”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Primarul general a anunţat că va rămâne în continuare în zonă.

La faţa locului a ajuns şi primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, dar şi mai multe persoane care scandează numele primarului general.

Poliția Capitalei anunță că face cercetări în cadrul unui dosar penal pentru distrugere și lovire sau alte violențe, în urma incidentelor de luni seara din zona Unirii, unde o persoană ar fi fost rănită, probabil de un buldoexcavator.

„Având în vedere sesizarea, polițiștii Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi au condus conducătorul vehiculului la sediu și au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și lovire sau alte violențe, în cadrul căruia se vor efectua cercetări, sub coordonarea unității de parchet”, a transmis Poliția Capitalei.

La fața locului au intervenit și echipaje de prim-ajutor, care au acordat îngrijiri medicale pentru două victime, a transmis poliția.

În continuare, la fața locului, rămân echipaje de polițiștii și jandarmi, pentru dispunerea măsurilor din competență.

 

Benjamin Mendy revendică de la Manchester City salarii neplătite în valoare de 10 milioane de lire sterline

Steven Seagal pare pregătit să lupte în Ucraina. De partea Rusiei: ‘Aș muri pentru Putin!’