Premierul Marcel Ciolacu afirmă că şi-ar dori ca, imediat după alegeri, actualul Parlament să voteze bugetul pentru anul viitor

Premierul Marcel Ciolacu spune că şi-ar dori un buget multianual, pentru patru ani, pe model european. Şeful Guvernului subliniază că a vrea ca, imediat după alegeri, actualul Parlament să voteze bugetul pentru anul viitor.

„Eu mi-aş dori, după aceste alegeri, să avem un buget multianual. Să ai bugetele pe proiecte, exact ca sistemul european: să ai un buget multianual pe următorii patru ani, cu proiecte fazate pe fiecare an în parte. Şi mi-aş dori foarte mult ca anul acesta, imediat după alegeri, cu actualul Parlament, să trecem şi bugetul pe anul viitor, astfel încât autorităţile locale să poată să-şi prindă, încă de la prima şedinţă de Consiliu Judeţean,  sau Consiliu Municipal, sau Consiliu Orăşenesc,  comunal, să-şi poată prinde proiectele pe anul viitor. Şi atunci, dacă vii cu acest sistem, european, dai sustenabilitate şi predictibilitate”, a afirmat, duminică, la Slobozia, Marcel Ciolacu.

Acesta aminteşte că Ministerul Transporturilor a cheltuit până acum 1,5 miliarde de euro din totalul de 2,3 miliarde alocate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. 
„Le termină până la sfârşitul anului pe toate din PNRR”, a adăugat primul ministru.

Noapte de foc deasupra Rusiei. Ucraina a atacat cu drone până la 400 de kilometri de granița sa

Un fost deputat AUR susţine că partidul a cheltuit, în ultimul an şi jumătate, 14 milioane de euro, subvenţia de la stat, şi acum face cheltuieli în avans. El vorbeşte de milioane date pe propagandă, sedii, chirii, sondaje. Acuzaţii la adresa lui Simion