Presa turcă: O treime din teritoriul Siriei ar putea intra direct sub controlul Israelului şi al SUA

Este ştiut faptul că Israelul vrea să preia controlul în Liban până la râul Litani şi să creeze o zonă tampon. Dar ceea ce nu se ştie este direcţia către Siria. Cotidianul turc scrie că Israelul face tot posibilul pentru a extinde focul din Liban şi în Siria și că Israelul nu se va mulţumi să creeze o zonă tampon doar în Liban, va vrea să facă acelaşi lucru şi în Siria.

Potrivit sursei citate, planul SUA şi al Israelului ar fi ca prin intermediul acestei zone tampon să unifice regiunilor aflate sub controlul PKK, susţinute de SUA. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a atras atenţia asupra acestui pericol într-un discurs susţinut în Parlament şi a subliniat că se doreşte înfiinţarea unei „structuri satelit”. Astfel, o treime din teritoriul sirian va intra direct sub controlul Israelului şi al SUA, conform ziarului turc.

content-image

Armata americană are aproximativ 900 de soldaţi în Siria în cadrul coaliţiei internaţionale create în 2014 pentru a lupta împotriva grupării Stat Islamic, care a ocupat zone extinse din Irak şi Siria.

Un atac israelian a vizat şi distrus pe 3 octombrie un depozit de muniţii de lângă oraşul Jableh (provincia Latakia, de pe coasta Mediteranei), în imediata apropiere a celei mai mari baze aeriene ruseşti din Siria, Hmeimim, a informat joi Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), transmite dpa.

Israelul bombardează de mult timp ţinte în Siria pentru a împiedica Iranul şi miliţiile afiliate să-şi extindă influenţa militară în ţara devastată de război.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Moaștele Sfântului și Dreptului Lazăr vor fi aduse în București, pentru sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou

Corona Braşov – Olimpiacos Pireu, scor 0-3, în turul III al Ligii Campionilor