Preşedintele ales al CJ Suceava: Flutur îşi proiectase o imagine de lider puternic la nivel naţional, dar în teritoriu lumea era din ce în ce mai nemulţumită / Aveam atât de multe lipsuri şi făceam petreceri

Preşedintele ales al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Şoldan, a afirmat că actualul preşedinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, îşi proiectase o imagine de lider puternic la nivel naţional, dar că în teritoriu lumea era din ce în ce mai nemulţumită de activitatea acestuia. Şoldan a precizat că în judeţ erau foarte multe lipsuri, dar erau organizate petreceri.

”Gheorghe Flutur îşi proiectase o imagine de lider puternic la nivel naţional. Dar în teritoriu lumea era din ce în ce mai nemulţumită. Lipseau foarte multe lucruri. Cred că sunt câteva puncte care îl fac pe orice politician să devină mai sensibil, cred. Mi-aduc aminte o discuţie cu o doamnă în timpul campaniei sau în pre-campanie şi mi-a zis aşa: de ce copilul meu care a terminat facultatea şi masterul cu 10 munceşte în străinătate şi nu a găsit un loc de muncă la noi, în Suceava? Nu ştiu câţi pot, câţi pot să înţeleagă lucrurile astea, dar gândiţi-vă că judeţul Suceava, în statistici e pe primul loc la copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate. Proiectat un judeţ foarte frumos, de altfel, avem cel mai binecuvântat judeţ din România. Avem peisaje extraordinare, oameni extraordinari, oameni gospodari. Dar, din păcate, lipsa implicării administraţiei a făcut să avem anumite lipsuri. Salarii foarte mici, pe penultimul loc în România, la nivel de salarii. Tinerii care aleg să plece din judeţ în străinătate sau în alte judeţe mai dezvoltate şi de la an la an se vedeau neajunsurile”, a declarat Gheorghe Şoldan, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV. 

El a precizat care au fost promisiunile cu care a câştigat alegerile. 
”Am promis că vom creşte investiţiile în judeţul Suceava. Am promis că vom rezolva problema infrastructurii. Am promis că din cele 56 de localităţi fără apă potabilă din judeţul Suceava, într-o statistică suntem pe primul loc în România cu localităţi care nu sunt conectate la apă potabilă, în 2024. Am promis că vom rezolva mare parte a acelor localităţi care nu sunt conectate astăzi la apă potabilă Lucruri esenţiale elementare în 2024. Nu cerem luna de pe cer. Cerem lucrurile simple care pot fi făcute în judeţul Suceava ca oamenii să se dezvolte armonios”, a transmis Gheorghe Şoldan. 

El a menţionat că nu l-a atacat pe Gheorghe Flutur în campania electorală. 
”Eu în campanie am încercat să nu fac atacuri la persoane. Nu l-am atacat personal pe adversarul meu politic, dar am scos în faţă tot ceea ce a promis el în toţi anii dumnealui de domnie şi ce nu a făcut.  Căutam investiţiile dumnealui în judeţul Suceava efective în cele trei mandate şi nu prea am găsit acolo mai nimic fiindcă îi place mult să se laude, îi plăcea mult să danseze pe scenă”, a mai afirmat Şoldan. 
El a fost întrebat dacă îi place dansul. 
”Îmi place fiindcă sunt un tânăr de la ţară, îmi plac tradiţiile, iubesc tradiţiile. Dar uneori sunt prea multe Adică avem atât de multe probleme. Domnul Flutur a organizat acea celebră horă bucovina Nu doar aia. Nuntă în Bucovina dans pe toalacă la Pârteşti, dans în vârf de Rarău. Avem multe evenimente. Sunt programe frumoase pentru judeţul nostru, cum ar fi Paşte în Bucovina, cum ar fi tradiţiile de sărbătorile de iarnă. Astea vor fi continuate, dar nu în fiecare weekend-uri dansuri pe scenă. La ţară bunicul îmi spunea o vorbă spunea aşa, ”Dacă intri în curte, în ogradă, cum spun la noi, intri în ogradă şi ograda e plină de buruieni şi îţi faci loc să ajungi în casă şi scoţi boxa în geam şi dai drum la muzică la maxim, râde lumea tine că eşti calicul satului”. Asta făceam noi. Aveam atât de multe lipsuri sau avem în continuare atât de multe lipsuri şi făceam petreceri. Poate că a trecut momentul în care oamenii vor doar, între ghilimele, circ şi pâine. Vor şi altceva”, a explicat preşedintele ales al CJ Suceava.

UCM Reşiţa a trecut pe profit în primul semestru al anului, raportând un rezultat net de 21,24 milioane lei, de la pierderi de 7,24 milioane lei în semestrul 1 din anul trecut

Cinci morţi şi şase răniţi într-un accident grav produs în apropiere de Chişinău