Preşedintele brazilian Lula da Silva vrea o selecţionată a Braziliei fără europeni

„Sugerez de mult timp ca echipa naţională a Braziliei să aibă jucători care joacă în ţară”, a declarat el. Cei doi jucători care au marcat golurile cu Chile joacă în campionatul brazilian (Igor Jesus şi Luiz Henrique joacă pentru Botafogo, n.r.). Trebuie să oferim oportunităţi jucătorilor locali, nu celor invitaţi din străinătate. Nu există mai mulţi Garrincha sau Romario în afara Braziliei. Există mulţi jucători tineri care, cu voia lui Dumnezeu, vor avea succes, dar nu sunt încă vedete. Aici, în Brazilia, aveţi jucători buni de aceeaşi calitate”, a spus el.

Preşedintele Lula spune că abia i-a putut recunoaşte pe vedetele echipei Ederson (Manchester City), Rodrygo (Real Madrid) şi Marquinhos (PSG) în faţa ecranului televizorului său vinerea trecută. „Raphinha (Barça)? L-am recunoscut după păr. Nu-i cunoşteam pe jucători, iar asta nu este posibil. Am fost cu preşedintele CBF la Brasilia acum câteva zile şi i-am spus: ‘De ce nu convocaţi o echipă formată în întregime din jucători care joacă în campionatul brazilian?”.

Brazilia traversează o perioadă mai dificilă de la Cupa Mondială din 2022, când coechipierii lui Neymar au fost eliminaţi în sferturile de finală de Croaţia.

Brazilia a pierdut patru din ultimele şase meciuri din preliminariile pentru următoarea Cupă Mondială, inclusiv trei înfrângeri consecutive la sfârşitul anului 2023, cu Uruguay (0-2), Columbia (1-2) şi mai ales Argentina (0-1) pe Maracana. Aceasta a fost prima înfrângere pe teren propriu a Braziliei într-un meci de calificare la Cupa Mondială.

Meciul cu Lituania va fi de care pe care – Ce le răspunde celor care au criticat selecţia

Ligile europene și sindicatele jucătorilor atacă abuzurile calendaristice ale FIFA