Preşedintele Camerei Deputaţilor a reziliat contractul cu firma care deţine restaurantul din Palatul Parlamentului, închis de către inspectorii ANPC – surse

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ciprian Şerban, a reziliat, vineri, contractul cu firma care deţine restaurantul din Palatul Parlamentului, unde au fost găsite nereguli de către inspectorii ANPC, şi care a fost închis, au precizat surse parlamentare pentru News.ro.

Decizia vine după ce preşedintele ANPC, Cristian Popescu Piedone, a postat pe Facebook un clip video cu ce a găsit în restaurantul din Parlament care a fost închis: produse exprirate şi de un an de zile, materii prime congelate, fără să se ştie de când sunt, lipsă la gramaj între 30 şi 50 de grame. Un restaurant din incinta Parlamentului a fost închis temporar, joi, de către comisarii ANPC, care au găsit alimente expirate şi măncăruri ţinute la temperaturi necorespunzătoare. În plus, s-au găsit frigidere neigienizate, hota era plină de grăsime, iar sistemul de ventilaţie era murdar. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat că a efectuat, joi, un control la punctul de lucru al MAGNIFIC ONLINE SRL, situat în Str. Izvor, nr. 2-4, Palatul Parlamentului (Salon Brâncovenesc), CUI 46325353. Potrivit ANPC, ”controlul a relevat multiple nereguli care pun în pericol siguranţa alimentară a consumatorilor, iar măsurile dispuse sunt de natură să protejeze sănătatea publică şi să asigure respectarea reglementărilor în vigoare. Principalele nereguli constatate în cadrul controlului: 1. Nereguli în depozitarea produselor alimentare: • La inspecţia camerei de congelare, s-au identificat produse alimentare care nu respectau lanţul termic, fiind schimbate din refrigerare în congelare. • Produse cu data limită de consum depăşită, inclusiv pastrama de vită boierească, pastrama de vită şi carne tocată din pulpă de pui. • Preparate culinare finite, cum ar fi ardeii umpluţi, tocăniţa de porc/pui şi varza călită, nu aveau etichete corespunzătoare, fapt ce împiedica verificarea conformităţii şi a termenului de valabilitate. 2. Deficienţe la nivelul spaţiilor frigorifice şi de depozitare: • Spaţiul frigorific destinat băuturilor răcoritoare era folosit pentru depozitarea materiilor prime şi sosurilor, contrar instrucţiunilor producătorilor privind temperatura (0-4°C), iar temperatura măsurată era de peste 6°C. • Spaţiul frigorific de refrigerare al cărnii prezenta temperaturi între 8-11°C, mult peste limitele legale. • Pe culoarul de trecere din zona de producţie au fost găsite produse (carne de pui în stare de refrigerare) depozitate la temperatura mediului ambiental. 3. Probleme de igienă şi întreţinere: • Pavimentul unităţii prezenta fisuri şi ciobituri, iar gura de scurgere era descoperită, neigienizată, cu prezenţa insectelor vii (gândaci de bucătărie). • Hota unităţii acumula masiv grăsime arsă şi impurităţi, iar sistemul de ventilaţie era murdar. • Lada congelator prezenta acumulări masive de gheaţă pe pereţi şi impurităţi, iar chederele erau neigienizate şi deteriorate. 4. Utilizarea echipamentelor necorespunzătoare şi deteriorate: • Ustensilele utilizate în procesul de producţie erau uzate şi neprofesionale, iar tăvile de coacere prezentau semne avansate de arsuri. 5. Deficienţe structurale şi de igienă în unitate: • Faianţa era deteriorată pe holul de trecere şi în zona magaziei de depozitare a materiilor prime. • Camera de depozitare congelare avea cheder murdar şi uşa prezenta semne de rugină. 6. Nerespectarea reglementărilor de comercializare: • Zona de comercializare a preparatelor culinare finite nu respecta temperatura de păstrare. • Lipsa listei de meniu, contrar prevederilor Ordinului 201/2022 al ANPC. 7. Lipsa documentaţiei obligatorii: Potrivit ANPC, la momentul controlului, reprezentanţii unităţii nu au prezentat autorizaţia de funcţionare, documentul de înregistrare sanitar-veterinară, certificatul emis de Direcţia de Sănătate Publică şi registrul unic de control. ANPC anunţă că s-au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale în valoare de 72.000 lei. În plus, a fost propusă măsura de oprire a activităţii până la 6 luni şi s-a dispus retragerea de pe piaţă a 286 kg de produse alimentare, în valoare de 15.070 lei, care nu respectau condiţiile de siguranţă alimentară.

Kyros Vassaras, comunicat înaintea meciurilor din play-off și play-out

George Becali: Astăzi mi-am dat demisia din AUR