Preşedintele chinez Xi Jinping a cerut eforturi totale de salvare după prăbuşirea unui pod de autostradă, vineri, care a ucis 11 oameni, 30 fiind dispăruţi

Preşedintele Xi Jinping a cerut eforturi totale de salvare, după ce vineri un pod de autostradă prăbuşit în provincia Shaanxi din nord-vestul Chinei a ucis 11 persoane, alte 30 fiind date dispărute, a informat sâmbătă presa de stat, citată de Reuters.

 Incidentul a avut loc vineri, la ora 20:40. (12:40 GMT), în oraşul Shangluo, când un pod de autostradă s-a prăbuşit din cauza unei viituri fulgerătoare, provocând căderea unor vehicule în râu.

Sâmbătă, la ora 10 dimineaţa, s-a confirmat că cinci vehicule au căzut în apă şi 30 de persoane au fost date dispărute, a scris presa de stat.

Xi a spus că China se află într-o perioadă critică pentru controlul inundaţiilor, iar guvernele locale trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru a îmbunătăţi monitorizarea şi avertizarea timpurie. Autoritatea naţională de pompieri şi salvare a Chinei a declarat sâmbătă că a trimis la faţa locului o echipă de salvare care includea 859 de persoane, 90 de vehicule, 20 de bărci şi 41 de drone.

 

Un plan de producţie de rachete Patriot al SUA şi Japoniei, afectat de lipsa unei componente de la Boeing

Sheila Jackson Lee, o voce progresistă puternică a Partidului Democrat în Congres, a murit