Preşedintele Colegiului Medicilor admite că sectorul medical privat oferă medicilor, în acest moment, „mult mai multe facilităţi” pentru că este „mult mai dinamic, mai prietenos”

Preşedintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, admite că sectorul medical privat oferă, în acest moment, „mult mai multe facilităţi” medicilor care profesează în unităţile particulare, pentru că este „mult mai dinamic, mai prietenos”. Coriu afirmă că, din punctul de vedere al distribuţiei medicilor, există două Românii: una a centrelor universitare şi restul.

„Dacă până acum era ameninţarea de a pleca din România, acum există această tendinţă care a mai fost –  a fost bine echilibrată, sau oarecum dezechilibrată prin faptul că au crescut salariile în sectorul bugetar, o creştere care a fost bună, dar a produs şi efecte negative prin faptul că a fost omogenă, pentru toată lumea, fără calitatea muncii, fără a avea un indicator de performanţă şi îi plăteşti pe toţi la fel, ceea ce a creat multe frustrări, şi asta a avantajat sectorul public – acum lucrurile încep să se egalizeze şi când vorbeşti de condiţii de muncă sectorul privat poate să ofere mult mai multe facilităţi, pentru că este mult mai dinamic, mai prietenos şi poate să ofere mult mai multe facilităţi faţă de sectorul public”, a declarat Daniel Coriu, joi seară, la Medika Tv. 

 
Preşedintele Colegiului Medicilor admite că la nivel naţional există, din punctul de vedere al distribuţiei medicilor, două Românii: una a zonelor universitare, unde numărul de medici este „suficient de mare” şi infrastructură medicală „rezonabilă” şi una „unde lucrurile nu stau bine. Şi nu au cum să stea bine pentru că acolo s-a pierdut echipa multidisciplinară”. 

 
El reclamă lipsa unei „filosofii a resurselor umane” în sistemul sanitar, arătând că în spitalele publice serviciile de resurse umane se ocupă exclusiv de plata salariilor, în timp ce acestea trebuie să creeze „viziunea despre viitorul acelei entităţi”.

Noul șef NATO îndeamnă România și țările din alianță să doboare dronele rusești care intră în propriul teritoriu

Şeful Colegiului Medicilor: Noi nu ştim nimic despre absolvenţii de facultate de medicină, nu ştim unde sunt, dar oricum nu-i regăsim în Colegiu. Dacă noi am creşte numărul cu 3.000 pe an, am umple deficitul foarte rapid