Preşedintele Colegiului Medicilor: Birocraţia există, există şi îi sufocă pe medicii de familie. Îi sufocă, nu le mai rămâne timp pentru actul medical, ceea ce este frustrant

Preşedintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, a explicat, joi, la Medika TV, de ce tot mai puţini medici aleg medicina de familie. ”Birocraţia există, există şi îi sufocă. Îi sufocă, nu le mai rămâne timp pentru actul medical, ceea ce este frustrant pentru că, până la urmă, eu nu am făcut şase ani de facultate nici să fiu antreprenor, nici să fiu jurist, nici administrator, nici birocrat, vreau să fiu şi eu medic”, agumentează reprezentantul medicilor.

”Jumătate dintre ei au peste 60 de ani, deci, în zece ani, practic, nu vom mai avea medici de familie. Este o mare provocare, o mare problemă”, a afirmat joi, la Medika TV, preşedintele Colegiului Medicilor.

Acesta afirmă că medicii de familie ”au fost aruncaţi într-o privatizare forţată”, medicul de familie fiind ”transformat şi în administrator, şi în jurist, şi în finanţist, şi în antreprenor şi în medic”.

Coriu atrage atenţia că medicii de familie nu au voie să desfăşoare activităţi în afara contractului de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

”Trebuie să spunem că în ultimii ani, din 2023, am negociat cu Casa Naţională un contract mult mai bun pentru ei, dar birocraţia există, există şi îi sufocă. Îi sufocă, nu le mai rămâne timp pentru actul medical, ceea ce este frustrant pentru că, până la urmă, e nu am făcut şase ani de facultate nici să fiu antreprenor, nici să fiu jurist, nici administrator, nici birocrat, vreau să fiu şi eu medic. Ăsta e motivul pentru care această specialitate mai este atractivă”, adaugă oficialul forului reprezentativ al aceste profesii.

 

Daniel Coriu, despre legea malpraxisului: Este un proiect care trebuie să aducă pacea socială în România, trebuie să dea medicului acea linişte de care are nevoie

David Popovici oferă echipamentul de pe podium de la JO în cadrul unei campanii pentru ca 11 copii cu dizabilităţi să aibă o casă nouă: “Mi-e jenă doar să înot” / “Îmi place să fiu numit nu fenomen, ci omul David” / Îndemnul sportivului pentru oameni