Preşedintele Iohannis participă în 24-25 septembrie la lucrările celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale ONU. În intervenţia naţională va evidenţia eforturile şi contribuţia României, pe toate palierele, la soluţionarea problemelor globale actuale

Preşedintele Klaus Iohannis se va afla săptămâna viitoare în SUA, pentru a participa la lucrările Adunării Generale ONU, care vor avea loc în perioada 24 – 25 septembrie. În intervenţia naţională în plenul Adunării Generale a ONU, Klaus Iohannis va evidenţia eforturile şi contribuţia României, pe toate palierele, la soluţionarea problemelor globale actuale, de la crize de securitate precum războiul din Ucraina sau conflictul din Orientul Mijlociu, la provocări majore la adresa omenirii, printre care urgenţa climatică, erodarea drepturilor omului sau ameninţările cibernetice, conform Administraţiei Prezidenţiale.

”Preşedintele României, Klaus Iohannis, va conduce, în perioada 24-25 septembrie 2024, delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), care va avea loc la New York, Statele Unite ale Americii. Tema centrală a actualei sesiuni a Adunării Generale este „Unitate în diversitate pentru progresul păcii, dezvoltare durabilă şi demnitate umană pentru toţi, pretutindeni” („Unity in diversity, for the advancement of peace, sustainable development, and human dignity for everyone everywhere”)”, anunţă sâmbătă Administraţia Prezidenţială.

Conform sursei citate, participarea preşedintelui Iohannis la Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite din acest an reprezintă o oportunitate de evidenţiere a contribuţiei României la ”efortul global de a accelera progresul către cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, într-un context care continuă să fie marcat de provocări majore la adresa ordinii internaţionale bazate pe reguli care sunt tot mai des nerespectate”.

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine miercuri, 25 septembrie 2024, intervenţia naţională în plenul Adunării Generale a ONU şi va pleda pentru menţinerea dialogului la nivel multilateral, mai ales în formatul ONU, ca element esenţial al siguranţei regionale şi globale.

”De asemenea, Preşedintele Klaus Iohannis va evidenţia eforturile şi contribuţia României, pe toate palierele, la soluţionarea problemelor globale actuale, de la crize de securitate precum războiul din Ucraina sau conflictul din Orientul Mijlociu, la provocări majore la adresa omenirii, printre care urgenţa climatică, erodarea drepturilor omului sau ameninţările cibernetice. În intervenţia sa, Preşedintele României va pleda, totodată, pentru un sistem ONU reformat, capabil să răspundă tuturor provocărilor curente şi viitoare într-un mod eficient şi transparent”, precizează Administraţia Prezidenţială.

Iohannis are programată în 24 septembrie participarea la deschiderea segmentului de nivel înalt al celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, iar în 25 septembrie va avea loc intervenţia naţională susţinută în cadrul dezbaterilor generale ale Adunării General ONU.

Ciolacu, despre metroul din Cluj-Napoca: Vom găsi soluţii să nu oprim această investiţie

Rusia şi China au început sâmbătă exerciţii navale în Marea Japoniei