Preşedintele Joe Biden ar urma să vină în Germania săptămâna viitoare – surse

Preşedintele american Joe Biden urmează să vină în vizită în Germania vineri, 18 octombrie, după ce şi-a anulat deplasarea săptămâna trecută din cauza uraganului Milton care a lovit Statele Unite, au declarat duminică surse guvernamentale germane pentru Reuters.

Revista Spiegel a raportat anterior noua dată, afirmând că planurile pentru întâlnirile preşedintelui american sunt deja foarte avansate.

Sursele Reuters au precizat că vizita lui Joe Biden nu va avea caracterul unei vizite oficiale de stat, ci va fi redusă doar la participarea la lucrările comune în curs.

Revista Spiegel a scris că întâlnirile oficiale cu cancelarul Olaf Scholz şi preşedintele Frank-Walter Steinmeier sunt pe ordinea de zi pentru vinerea viitoare. Discuţiile vor aborda războaiele din Ucraina şi Orientul Mijlociu.

Schimbarea de planuri anunţată de Casa Albă săptămâna trecută a dus la anularea reuniunii mai largi a aşa-numitului grup Ramstein al donatorilor de arme pentru Ucraina, care făcea parte din programul preşedintelui american în Germania şi la care urma să se discute despre posibile noi angajamente de ajutor pentru Ucraina.

Sebastian Burduja: De câteva zile, primesc solicitări de demisie şi mesaje pline de “civism” de la câteva organizaţii de mediu. Nu dau niciun pas înapoi. Nu negociem securitatea energetică a României

Elevii români, locul 8 la Campionatul European de Securitate Cibernetică