Preţurile petrolului au scăzut cu 5% luni, din cauza riscului redus al unui război mai larg în Orientul Mijlociu

Preţurile petrolului au scăzut cu aproximativ 4 dolari per baril luni, după ce atacul de retorsiune al Israelului asupra Iranului de sâmbătă a evitat facilităţile petroliere şi nucleare, fără a perturba aprovizionarea cu energie, transmite Reuters.

Contractul futures pentru petrolul Brent a scăzut cu 4,20 dolari, sau cu 5,52%, ajungând la 71,83 dolari pe baril, în timp ce contractul futures pentru petrolul WTI de pe piaţa din SUA a pierdut 4,08 dolari, sau 5,68%, ajungând la 67,70 dolari.

Ambii indici, Brent şi WTI, au atins la deschidere cel mai scăzut nivel de la 1 octombrie.

”Acesta este un exemplu clar de piaţă condusă de titluri de ştiri”, a declarat Phil Flynn, analist senior la Price Futures Group, subliniind că există încă riscuri geopolitice semnificative.

Tensiunile au rămas ridicate după atac, iar Iranul a anunţat că ”va folosi toate mijloacele disponibile” pentru a răspunde atacului din weekend al Israelului, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Esmaeil Baghaei.

 

Csoma Botond (UDMR), despre înţelegerea PSD-AUR: PNL şi domnul general sunt exasperaţi şi timoraţi, pentru că în toate sondajele Ciucă nu intră în turul doi şi lansează teorii ale conspiraţiei / Sunt nişte prostii de campanie

Bistriţa-Năsăud: Adolescent de 16 ani, cu arsuri pe mâini şi faţă în urna unui incendiu care a izbucnit la un boiler din baia locuinţei