Prețurile petrolului au scăzut din cauza creșterii stocurilor în SUA; atenția rămâne pe conflictul din Orientul Mijlociu

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au închis la 74,96 dolari pe baril, în scădere cu 1,08 dolari, sau cu 1,42%. Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate (WTI) din SUA au scăzut cu 97 de cenţi, sau cu 1,35%, la 70,77 dolari.

Săptămâna trecută, preţul petrolului a scăzut cu mai mult de 7% din cauza îngrijorărilor legate de cererea din China şi a reducerii temerilor legate de posibile întreruperi ale livrărilor de petrol din Orientul Mijlociu.

Preţul petrolului a crescut în primele două sesiuni din această săptămână, deoarece au apărut cumpărători.

content-image

Stocurile de ţiţei din SUA au crescut cu 5,5 milioane de barili, ajungând la 426 milioane de barili în săptămâna care s-a încheiat pe 18 octombrie, a raportat miercuri Administraţia pentru Informaţii în Energie, depăşind aşteptările analiştilor dintr-un sondaj Reuters, care prevedeau o creştere de 270.000 de barili.

Rafinăriile şi-au crescut producţia, pe măsură ce au ieşit din mentenanţa sezonieră de toamnă, ceea ce a dus la o creştere a stocurilor de benzină, în timp ce distilatele au înregistrat o scădere minoră săptămâna trecută, au spus analiştii.

De asemenea, asupra preţului petrolului a exercitat presiune creşterea indicelui dolarului la cel mai ridicat nivel de la sfârşitul lunii iulie. O monedă americană mai puternică poate reduce cererea de petrol, care este denominat în dolari, din partea cumpărătorilor care utilizează alte valute.

Impactul creşterii stocurilor de ţiţei asupra preţurilor a fost oarecum contracarat de preocupările persistente privind riscurile potenţiale de aprovizionare cu petrol din cauza conflictului din Orientul Mijlociu.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Cel mai mare asigurător din Italia nu va mai oferi o nouă acoperire companiilor implicate în transportul, procesarea și distribuția de petrol și gaze

Tenis: Alexander Zverev, calificat în sferturi de finală la turneul de Viena (ATP)