Prezidenţiale2024/ CCR a anulat decizia BEC privind înregistrarea candidaturii Dianei Iovanovici-Şoşoacă (oficial)

Curtea Constituţională a României a admis, sâmbătă, cu majoritate de voturi, contestaţiile formulate de două persoane şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr. 18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale Dianei Iovanovici-Şoşoacă la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024.

„În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a admis contestaţiile formulate de doamna Amalia Bellantoni şi domnul Mihai Gheorghe Ursa şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr. 18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale doamnei Diana Iovanovici-Şoşoacă la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024”, informează CCR într-un comunicat transmis AGERPRES.

Hotărârile sunt definitive şi se comunică Biroului Electoral Central.

Argumentele reţinute în motivarea soluţiilor pronunţate de plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul hotărârilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

În şedinţa de sâmbătă, Curtea Constituţională, în cadrul atribuţiei privind respectarea procedurii pentru alegerea preşedintelui României, a luat în dezbatere şapte contestaţii împotriva înregistrării unor candidaturi la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024. AGERPRES/(AS – editor: Andreea Rotaru, editor online: Andreea Preda)

Harghita: Întreruperi de energie electrică în mai multe localităţi, din cauza vremii nefavorabile

Donald Trump se întoarce în locul tentativei de asasinat, în Pennsylvania. La miting va participa şi Elon Musk