Prezidenţiale2024/ CCR analizează sâmbătă, la ora 21,00, contestaţiile formulate împotriva candidaturilor lui Geoană şi Orban

Curtea Constituţională a României a decis să se întrunească din nou sâmbătă, de la ora 21,00, pentru a analiza contestaţiile formulate împotriva înregistrării candidaturilor lui Mircea Geoană şi Ludovic Orban la alegerile prezidenţiale.

„Curtea, având în vedere necesitatea unei documentări suplimentare, a amânat pentru data de 5 octombrie 2024, ora 21,00, dezbaterea contestaţiei împotriva înregistrării candidaturii domnului Mircea-Dan Geoană la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024, contestaţie formulată de domnul Talpoş Ioan. Totodată, Curtea a amânat pentru data de 5 octombrie 2024, ora 21,00, contestaţia formulată împotriva înregistrării candidaturii domnului Ludovic Orban la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024, contestaţie formulată de domnul Stan Valerian”, a precizat CCR, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Judecătorii Curţii Constituţionale au dezbătut sâmbătă, începând cu ora 17,00, mai multe contestaţii cu privire la candidaturile lui Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Ludovic Orban, Kelemen Hunor şi Dianei Iovanovici-Şoşoacă pentru funcţia de preşedinte al României.

Două contestaţii au fost depuse pe numele Dianei Iovanovici-Şoşoacă.

O sesizare de pe ordinea de zi a şedinţei CCR s-a referit la candidatura fostului lider al minerilor Miron Cosma.

În şedinţa de la ora 17,00, CCR a admis, cu majoritate de voturi, contestaţiile formulate de două persoane şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr. 18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale Dianei Iovanovici-Şoşoacă la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024.

De asemenea, CCR a respins contestaţiile formulate împotriva candidaturilor depuse de Nicolae Ciucă şi de Kelemen Hunor la funcţia de preşedinte al României. AGERPRES/(AS – editor: Andreea Rotaru, editor online: Andreea Preda)

Sursa: www.agerpres.ro

Prețurile petrolului au înregistrat vineri o a patra ascensiune consecutivă, având cea mai semnificativă creștere săptămânală din ultimii doi ani

Botoşani: Şofer sub influenţa alcoolului şi suspectat de consum de droguri, reţinut de poliţişti