Prezidenţiale2024/ Nicolae Ciucă şi-a lansat programul prezidenţial ‘România prosperă şi sigură’

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, candidat la alegerile prezidenţiale, şi-a lansat, miercuri, programul prezidenţial – „România prosperă şi sigură”.

Printre priorităţile programului lui Nicolae Ciucă se află valorificarea poziţiei geostrategice a României în regiune, în NATO şi UE, independenţa energetică, protejarea şi exploatarea resurselor naturale ale ţării.

 

De asemenea, Nicolae Ciucă sprijină dezvoltarea clasei de mijloc, antreprenorii şi inovaţia, susţinând în continuare păstrarea cotei unice de impozitare şi păstrarea pragului de 500.000 euro pentru microîntreprinderi eligibile pentru o cotă de impozit de 1%. El propune şi un pact pentru satul românesc.

Nicolae Ciucă mai propune ca România să continue să investească în industria de apărare şi dotarea armatei şi, totodată, să fie un hub de independenţă energetică în regiune.

Candidatul PNL la Preşedinţie mai intenţionează să formeze o comisie prezidenţială pe tema scăderii demografice, o prioritate pentru el fiind şi protejarea copiilor de abuzuri, violenţă, droguri.

Ciucă mai susţine ca ţara noastră să fie un pilon de stabilitate, echilibru, securitate în Europa Centrală şi de Est, la Marea Neagră şi în Balcanii de Vest, precum şi finalizarea aderării la OCDE şi asigurarea democraţiei, libertăţii şi a unei justiţii corecte şi eficiente, care respectă drepturile individului.

Nicolae Ciucă îşi mai propune un sistem de sănătate eficient şi echitabil şi extinderea programului „Masă sănătoasă” în tot sistemul de învăţământ.

La eveniment, care s-a desfăşurat la Grand Hotel Bucharest, a vorbit şi fostul preşedinte al PNL Valeriu Stoica. Acesta a subliniat că Nicolae Ciucă este singurul candidat care are un discurs legitim despre libertate, despre limitarea şi controlul puterii politice, despre lupta împotriva corupţiei şi despre independenţa Justiţiei.

 

„Nicolae Ciucă este un om de caracter, care a înfruntat cu succes multe provocări profesionale şi politice. Sinceritatea îl însoţeşte mereu. Pe scurt, Nicolae Ciucă este un om de încredere, pe care se poate conta. Discursul său are legitimitatea politică, legitimitatea istorică a Partidului Naţional Liberal. (…) Îl voi vota pe Nicolae Ciucă”, a spus Valeriu Stoica.

El a mai spus că Nicolae Ciucă este „imun” la tentaţia de concentrare a puterii, care, în perioada post-decembristă, „a fost mereu prezentă la PSD” şi constituie o ameninţare gravă pentru democraţie şi pentru libertate.

Rinel Roşu, maior în rezervă, ofiţer de operaţii în cadrul Batalionului 26 Infanterie „Scorpionii Roşii” pe timpul misiunii din Irak – un fost camarad al lui Ciucă – a povestit despre misiunea din 2004 din Irak şi cum „comandantul Ciucă” i-a adus pe toţi teferi acasă. „L-am simţit ca un camarad, ca un tovarăş, ca un frate mai mare”, a spus acesta.

El a adăugat că „nimeni niciodată nu poate pune la îndoială credinţa, responsabilitatea şi devotamentul generalului Nicolae Ciucă pentru această ţară”.

 

Printre cei care au mai avut discursuri de susţinere a lui Nicolae Ciucă au fost: Matthew Kroening, vicepreşedinte Atlantic Council, Valentin Luţa, primar Horodnic de Sus, judeţul Suceava, prof. univ. dr. Horaţiu Moldovan, Radu Burnete, director executiv Concordia. Au transmis mesaje: Manfred Weber, preşedintele Partidului Popular European, şi Roberta Metsola, preşedinta Parlamentului European. AGERPRES/(A, AS – autor: Alina Novăceanu, editor: Florin Marin, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

Sursa: www.agerpres.ro

Islandezul Albert Gudmundsson (Fiorentina) va lipsi de pe teren cel puţin o lună

Prezidenţiale2024/ Ciucă: În România, ameninţarea are un nume – coaliţia toxică dintre PSD şi AUR