Primăria Medgidia, amendată de Garda de Mediu cu 65.000 de lei, după incendiile de vegetaţie uscată

Garda de Mediu Constanşa a amendat Primăria Medgidia cu 65.000 de lei, pentru că nu a luat măsuri pentru a evita producerea de incendii de vegetaţie şi deşeuri.

 

 

”În baza protocolului de colaborare cu ISU Dobrogea şi a verificărilor efectuate de comisarii Gărzii de Mediu Constanţa ca urmare a incendiilor de vegetaţie uscată de pe raza unităţii administrativ teritoriale a Municipiului Medgidia, s-au aplicat doua amenzi în valoare totală de 65.000 lei”, a transmis, luni, Garda de Mediu Constana

Sursa citată a precizat că pe supraţetele de teren pe care s-au produs incendiile anunţate de ISU s-au găsit depozitări ilegale de deşeuri municipale şi reciclabile, amestecate cu resturi vegetale, precum şi vegetaţie uscată.

”Primaria nu a asigurarat salubrizarea terenurilor neocupate productiv sau funcţional şi nu a luat măsuri de prevenire a emisiilor de poluanţi în atmosferă, producându-se incendii de vegetaţie uscată şi deşeuri amestecate”, a mai transmis sursa citată.

 

„Incident major”, declarat în nord-vestul Angliei. Cel puţin opt persoane, inclusiv copii, au fost înjunghiate. Un suspect a fost arestat

JO-ciclism: Ede Molnar, abandon în cursa de mountain bike cross-country