Primăria Municipiului Timişoara lansează concursul ”Revoluţionarul din familia mea”

Primăria Municipiului Timişoara lansează concursul de fotografie intitulat ”Revoluţionarul din familia mea”, la care sunt invitaţi să se înscrie elevii din Timişoara şi din localităţile periurbane, până în 25 noiembrie.

Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 15 decembrie şi vor fi răsplătiţi cu biciclete, tablete ePaper, un telescop astronomic sau vouchere pentru cumpărarea de cărţi.

„Anul acesta se împlinesc 35 de ani de la Revoluţia anticomunistă începută la Timişoara. Toţi avem în minte fotografia Pieţei Victoriei/Operei plină de timişoreni care prin curajul şi unitatea lor au adus libertatea. Facem acest concurs tocmai pentru a-i încuraja pe copii şi pe tineri să afle cum cei din familia lor sau din vecini sau dintre profesorii lor au trăit acele momente din Decembrie 1989. Vrem să îl găsească pe revoluţionarul din familia lor care în zilele acelea a fost în stradă. E de datoria noastră să nu lăsăm să se aşterne uitarea peste acele zile”, arată primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, joi, într-o informare de presă a Primăriei.

Concursul este organizat de Primăria Timişoara prin Administraţia pentru Sănătate şi Educaţie.

Fotografiile trimise vor fi evaluate de un juriu de specialitate şi cele mai bune vor fi premiate cu: premiul I – Tabletă ePaper cu ecran tactil (Remarkable 2 with Pen); premiul II – Bicicletă MTB complet echipată; premiul III – Telescop astronomic şi vor fi acordate 10 menţiuni, cu câte 10 vouchere a 100 lei, la Librăria „La două Bufniţe”.

Fiecare elev-participant este încurajat să identifice o persoană din familie (bunic, bunică, un părinte, mătuşă etc) sau un apropiat (un vecin, un profesor, un prieten de familie etc.), care a participat la Revoluţie, să îl întrebe şi să afle poveştile pe care el sau ea le-a trăit la Revoluţie.

„De exemplu, puteţi merge în locurile în care a lucrat atunci sau a fost ca manifestant. Poate găseşte în dulap un obiect de îmbrăcăminte sau o carte sau alt obiect pe care îl avea în zilele acelea. Iar, la final, elevul va realiza cel mult trei fotografii persoanei cu care vorbeşte, care pot fi documentare sau artistice, realizate în locuri sau cu obiecte care au inspirat poveştile pe care le-a aflat. Pozele vor fi însoţite de un scurt text scris de către elev, într-un stil personal şi non-ficţional, care va descrie experienţele revoluţionarului transpuse în fotografii”, detaliază edilul.

Cele mai bune proiecte vor fi incluse în expoziţia publică dedicată celor 35 de ani de libertate şi vor fi premiate.

Regulamentul, calendarul concursului şi criteriile de evaluare a proiectelor sunt publicate la adresa https://35libertate.primariatm.ro/concurs.

Toate proiectele eligibile vor fi publicate pe site-ul concursului, iar rezultatele finale vor fi anunţate tot online, în 15 decembrie.

Participarea este gratuită. Înscrierea proiectelor în concurs se realizează electronic, prin formularul inclus pe site-ul concursului.

În cazul elevilor din ciclul primar şi gimnazial, înscrierea se poate face şi de către aparţinătorii legali ai elevului (părinţi, rude, prieteni, profesori).

Concursul face parte din programul „Timişoara, 35 de ani de libertate”, dedicat Revoluţiei anticomuniste din decembrie 1989 şi este organizat de Primăria Timişoara. AGERPRES/(AS – autor: Otilia Halunga, editor: Irina Poenaru, editor online: Gabriela Badea)

 

* Sursa foto: Primăria Municipiului Timişoara 

Sursa: www.agerpres.ro

Congresul UMF „Carol Davila” – la Palatul Parlamentului; participă medici specialişti, lectori străini de prestigiu

Hunedoara: Victimele accidentului de la Băcia erau muncitori străini; autoturismul implicat fusese furat