Primarul Capitalei a semnat pentru candidatura Elenei Lasconi la prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a anunţat sâmbătă că primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a semnat pentru candidatura ei în alegerile prezidenţiale de la sfârşitul lunii noiembrie.

„Mulţumesc, Nicuşor Dan, pentru semnătura pe care mi-ai acordat-o. Şi cu ajutorul acestei semnături vom putea arăta cum trebuie să fie următorul preşedinte al României, dar şi ce propunem ca ţara asta să aibă o guvernare de dreapta care să lucreze pentru cetăţean şi nu să pună cetăţeanul să muncească doar pentru confortul unora”, a scris Lasconi, pe pagina sa de Facebook.

Liderul USR susţine că, pentru ea, „Nicuşor Dan nu este doar fondatorul Uniunii Salvaţi România, doar un primar performant, care în ciuda multiplelor atacuri îşi face treaba cu multă dedicare, ci şi omul care gândeşte la fel” ca ea.

„Îmi doresc o Românie respectată, o Românie prosperă pentru toţi, nu doar pentru unii, şi voi face tot ce stă în puterile mele ca asta să se întâmple”, a mai scris Elena Lasconi.

Perioada electorală pentru alegerile prezidenţiale a început în această săptămână, conform calendarului aprobat prin hotărâre de Guvern.

Alegerile prezidenţiale sunt programate pe 24 noiembrie – primul tur de scrutin şi pe 8 decembrie – turul al doilea.

Până cel mai târziu în data de 5 octombrie, la ora 24,00, trebuie depuse candidaturile la prezidenţiale. Acestea urmează a rămâne definitive pe 10 octombrie.

Pe 25 octombrie începe campania electorală. AGERPRES/(AS – editor: Andreea Rotaru, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: www.agerpres.ro

Bistriţa-Năsăud: PSD şi-a prezentat şase dintre candidaţii la parlamentare

George Simion: Chiar dacă „nu face parte din atribuţiile preşedintelui”, voi sprijini reconstruirea locuinţelor afectate de inundaţii