Primarul din Turda, declarat de ANI în conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că primarul municipiului Turda, Cristian Octavian Matei, s-a aflat în conflict de interese de natură administrativă, fiind acuzat că a angajat la primărie o casă de avocatură cu care el a avut anterior relaţii de natură contractuală.

Potrivit unui comunicat al ANI, pe data de 17 februarie 2022, Cristian Octavian Matei a semnat un contract de asistenţă juridică încheiat între Primăria Municipiul Turda şi o societate civilă de avocaţi, cu care el încheiase anterior, în calitate de persoană fizică, un contract de asistenţă juridică.

Cristian Octavian Matei este membru PNL şi se află la conducerea Primăriei Turda din anul 2016.

ANI a mai anunţat luni alţi trei aleşi locali cu probleme de integritate:

*Linica Stan (consilier local în Mangalia) se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 27 iunie 2021, întrucât exercită simultan cu funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al Spitalului Municipal Mangalia şi o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic.

Pe 13 aprilie 2023, Agenţia Naţională de Integritate a constatat şi conflictul de interese administrativ în cazul lui Linica Stan, după ce a participat la deliberarea şi adoptarea unor hotărâri ale Consiliului Local Mangalia, prin care au fost alocate sume de bani din bugetul local către o asociaţie de utilitate publică, unde membru fondator este o organizaţie, unde ea figurează ca preşedinte.

*Toader Balaj (consilier local în comuna Racşa, judeţul Satu Mare) se află în conflict de interese, deoarece a participat la adoptarea unor hotărâri ale Consiliului Local Racşa privind aprobarea unor protocoale de colaborare între comuna Racşa şi o asociaţie, în cadrul căreia fiul acestuia deţine calitatea de membru, în vederea organizării unor evenimente.

*Ion Scurtu (consilier local în comuna Puieşti, judeţul Vaslui) s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 ianuarie 2021 – 1 februarie 2023, întrucât a exercitat simultan cu funcţia de consilier local şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul de specialitate al primarului comunei. AGERPRES/(AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: www.agerpres.ro

Piaf! The Show cu Nathalie Lermitte revine în martie la Bucureşti

Captură impresionantă la granița României: 25 de migranți ilegali prinși într-un TIR la Nădlac II