Primarul Mihai Chirica susţine că Iaşiul va avea o sală polivalentă de aproape 10.000 de locuri în cadrul unui complex sportiv considerat ”cel mai modern” din România

Primarul din Iaşi, Mihai Chirica, anunţă că a depus la Compania Naţională de Investiţii documentaţia pentru noua Sală Polivalentă a oraşului, urmând ca CNI să înceapă procedura pentru organizarea licitaţiei de construire.

Mihai Chirica a scris, vineri, pe Facebook că a depus ”personal” la sediul Companiei Naţionale de Investiţii SA întreaga documentaţie elaborată de Primăria municipiului Iaşi pentru Sala Polivalentă ”Regina Maria”.

 
Potrivit Primăriei ieşene, Compania Naţională de Investiţii va începe procedura organizare a licitaţiei de construire a Sălii Polivalente.

 
”Drumul către realizarea acestui proiect a fost lung, dar putem spune acum că lucrurile au intrat în linia dreaptă care duce la realizarea Sălii Polivalente. Sperăm că licitaţia pentru lucrările de construire a Sălii Polivalente va fi demarată cât mai curând, astfel încât ieşenii să se bucure de facilităţile de nivel european pe care le va oferi acest obiectiv unic în regiunea Moldovei”, a declarat primarul Mihai Chirica.
 
Edilul susţine că Iaşiul va avea cel mai modern complex sportiv din România.
 
Noul complex va avea o formă inspirată din coroana Reginei Maria.
 
Sala Polivalentă va fi construită în zona Moara de Vânt, pe un teren al municipalităţii de aproape opt hectare aflat în vecinătatea viitorului Spital Regional de Urgenţă. Sala, al cărei teren principal va avea dimensiunile de 60 metri x 30 metri, va fi folosită în permanenţă ca bază de antrenament pentru sportivi (handbal, baschet, volei) şi va avea o capacitate maximă de 9.623 de persoane. 
 
Primarul Mihai Chirica nu a precizat suma necesară pentru realizarea sălii polivalente, însă anterior costurile au fost estimate la aproximativ o sută de milioane de euro.

Carles Puigdemont se află în afara Spaniei, înapoi către Belgia, anunţă apropiaţi ai liderului separatist

Firea, întrebată dacă va face parte din conducerea PSD şi după Congres: Sper să mă regăsesc. Actuala conducere a PSD a fost aleasă tot într-un moment dificil pentru partid şi ne-am asumat atunci acel proiect politic