Institutul citat a precizat că pacientul a fost spitalizat pe 24 decembrie, cu simptome care includ febră, frisoane şi leziuni cutanate pe faţă şi pe mâini. Starea sa este stabilă, potrivit agerpres.ro.
Autorităţile sârbe au urmărit toate contactele apropiate ale pacientului şi au emis recomandări privind controlul infecţiilor pentru a preveni o potenţială transmitere ulterioară a virusului, au declarat reprezentanţii institutului.
Serbia a confirmat primul său caz de mpox în iunie 2022. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) continuă să clasifice epidemia de mpox drept o urgenţă de sănătate publică.
În luna august, Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a anunţat că Europa va înregistra probabil mai multe cazuri importate de mpox, însă probabilitatea unei transmiteri susţinute a acestei boli în Europa rămâne foarte scăzută.
Conform celui mai recent raport de supraveghere şi monitorizare al ECDC publicat luna aceasta, Germania a raportat, pe 15 decembrie, un focar de patru cazuri de mpox, în timp ce Belgia a raportat, pe 18 decembrie, primul său caz confirmat de mpox datorat cladei Ib a virusului mpox la o persoană care s-a întors recent din una dintre ţările afectate de epidemia de mpox din Africa.