Probleme pentru Apple: noul model de iPhone nu are vânzările așteptate

În special, cererea pentru dispozitivele iPhone 16 Pro cu prețuri mai mari a scăzut brusc de la an la an în comparație cu lansarea iPhone 15.

În primul weekend de prevânzări, Apple a vândut 9,8 milioane de iPhone 16 Pro și 17,1 milioane de dispozitive iPhone 16 Pro Max, în scădere cu 27% și, respectiv, 16% de la an la an, potrivit lui Kuo. Prin comparație, vânzările iPhone 16 standard și Plus au crescut ușor în comparație cu iPhone 15.

Modelele vechi, prea bune?

Problema, a spus Angelo Zino (analistul tehnologic al CFRA Research), este că modelele de iPhone de „bază” ar putea fi pur și simplu prea bune.

„Având în vedere că acesta este în mare parte un ciclu de actualizare a software-ului, îngrijorarea mea este că a existat un amestec mai mare de vânzări în iPhone 16 cu preț mai mic decât în dispozitivele cu preț mai mare”, a spus Zino. „Când te uiți la dispozitivele standard, au primit un upgrade foarte bun în ceea ce privește camerele și procesoarele interne.”

Kuo a sesizat, de asemenea, timpi de livrare mai scurți pentru modelele iPhone 16 Pro – 1-2 săptămâni pentru iPhone 16 Pro în timpul pre-vânzărilor din primul weekend – comparativ cu iPhone 15, care a văzut clienții așteptând 3-4 săptămâni pentru dispozitivele lor. El a subliniat faptul că funcțiile AI „Apple Intelligence” ale producătorului de iPhone nici măcar nu sunt disponibile pe dispozitive (acestea vor începe să fie lansate în versiune beta luna viitoare împreună cu iOS 18.1), precum și lupta continuă a companiei cu concurența crescută în China.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Video Scene de coșmar în București: Un bărbat a căzut într-un canal

Echipa de fotbal a României a efectuat primul antrenament înaintea meciurilor cu Cipru şi Lituania