Problemele de sănătate ale genrației Z: Ne transformăm cu toții în acele persoane bătrâne și cocoșate și există un motiv

Un nou sondaj făcut de Daily Mail dezvăluie că tinerii din Generația Z (16-26 ani) lipsesc mai des de la muncă din cauza durerilor de gât și spate comparativ cu generațiile mai în vârstă. Studiul, care a inclus 2.000 de participanți, arată că 24% dintre tinerii din Generația Z au folosit aceste dureri ca motiv de absență în ultimul an, în timp ce doar 14% dintre Baby Boomers (59+ ani) au invocat aceeași problemă, notează Mediafax.

Specialiștii atrag atenția asupra fenomenului „gâtului tehnologic”, o curbură a coloanei vertebrale superioare cauzată de postura incorectă adoptată în timpul utilizării îndelungate a dispozitivelor mobile.

Chiropracticianul Jake Boyle a prezentat pe TikTok imagini cu raze X alarmante ale tinerilor adulți cu gâtul strâmb, avertizând: „Dacă aveți sub 35 de ani, trebuie să acordați atenție acestui aspect. Ne transformăm cu toții în acele persoane bătrâne și cocoșate și există un motiv în spatele acestui lucru”.

Un fenomen și mai îngrijorător este apariția „coarnelor” scheletice la baza craniului unor tineri, numit protuberanță occipitală externă. David Shahur, cercetător în biomecanică la University of The Sunshine Coast din Australia, a observat o creștere a cazurilor în ultimul deceniu. El explică: „Imaginați-vă că dacă aveți stalactite și stalagmite, dacă nimeni nu le deranjează, ele vor continua să crească”.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Anamaria Prodan spune că Ronald Gavril e oripilat de Reghecampf: Să stai cu copiii tăi în casă, să fugi cu amanta, să ai amantă, să îi dai creveți, să minți

Melioidoza lovește Hong Kong: Cum a provocat moartea a 11 maimuțe