Procesul în care trei inculpaţi sunt acuzaţi în cazul uciderii omului de afaceri sibian Adrian Kreiner a fost amânat

Procesul în care trei inculpaţi, dintre care doi arestaţi preventiv, sunt acuzaţi în cazul uciderii omului de afaceri sibian Adrian Kreiner a debutat luni cu o amânare la Tribunalul Alba, în lipsa avocatului uneia dintre părţile civile, următorul termen fiind stabilit pentru 8 noiembrie.

„Încuviinţează cererea de amânare a cauzei formulată de apărătorul ales al părţii civile şi va fixa un nou termen de judecată la data de 8.11.2024”, se arată în soluţia pe scurt publicată pe portalul Tribunalului Alba, instanţa care judecă pe fond „dosarul Kreiner”, după ce s-a stabilit că nu se poate constitui un complet în cadrul Tribunalului Sibiu pentru a soluţiona acest caz, scrie Agerpres.

În ceea ce priveşte solicitarea celor doi inculpaţi aflaţi în arest preventiv la Penitenciarul Aiud, de înlocuire a acestei măsuri cu arestul la domiciliu, instanţa a amânat pronunţarea pentru miercuri dimineaţa.

„Astăzi nu s-a întâmplat mare lucru, pentru că a existat o lipsă de procedură, în sensul că apărătorul uneia dintre persoanele vătămate nu a fost prezent din motive medicale şi, prin urmare, s-a amânat acel moment în care inculpaţii Minae şi Ghiţă doreau să dea o declaraţie, chiar vor să explice ce s-a întâmplat acolo şi să arate cum s-au întâmplat acele evenimente”, a declarat presei avocatul celor doi inculpaţi.

El a susţinut că „întreg materialul de urmărire penală se bazează numai pe speculaţii şi pe poveşti”, că „nu există nici măcar indicii” şi că „realitatea este cu totul alta”.

„O să dea o declaraţie în care o să lămurească toate aspectele, exact cum s-au întâmplat acolo. Sunt foarte multe chestiuni pe care trebuie să le lămurim. Minae este acuzat, de exemplu, de săvârşirea infracţiunii de omor, în condiţiile în care el nici nu a intrat în domiciliu, el a rămas în garaj. El nu a avut habar despre ce s-a întâmplat în locuinţă”, a susţinut apărătorul.

În ceea ce-l priveşte pe avocatul fiicei omului de afaceri, acesta a spus că „probele există”, adăugând că „nu se iau măsuri atât de drastice pentru cineva împotriva căruia nu ai probe”.

Minae Marian Cristian a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, tâlhărie calificată, complicitate la tâlhărie calificată şi omor calificat, iar Ghiţă Laurenţiu pentru complicitate la furt calificat, conducere a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, furt calificat, tâlhărie calificată şi omor calificat.

La sfârşitul lunii mai, cei trei bărbaţi acuzaţi că l-au ucis pe omul de afaceri sibian Adrian Kreiner au fost trimişi în judecată. Doi dintre aceştia sunt arestaţi în România, iar al treilea suspect, Zuleam Costinel, nu a fost încă prins.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, cei trei bărbaţi acuzaţi de omor au venit în România în octombrie 2023, cu intenţia de a fura de pe mai multe proprietăţi din judeţele Dolj, Argeş şi Sibiu. Prima spargere au dat-o în judeţul Dolj, apoi în Sibiu.

În noiembrie 2023, cei trei inculpaţi au renunţat să mai dea două spargeri în Piteşti, la două case, una a unui medic, cealaltă a unui om de afaceri, menţionează sursa citată.

Înainte de a-l jefui pe afaceristul sibian, cei trei inculpaţi i-au supravegheat casa şi aşa au constatat că senzorii de mişcare de pe gardul locuinţei nu erau activaţi.

„În seara de 4.11.2024 inculpaţii s-au deplasat pe strada unde se afla imobilul omului de afaceri Kreiner Adrian, unul dintre inculpaţi aflând de la un cunoscut că acesta este un om de afaceri înstărit şi deţine valori importante în locuinţă. Au procedat la supravegherea acestei locuinţe dintr-un imobil nelocuit situat vis-a-vis, iar în noaptea următoare, după ce au constatat că senzorii de mişcare amplasaţi pe gard nu sunt activaţi, au hotărât să pună în aplicare planul infracţional”, potrivit unui comunicat de presă.

Adrian Kreiner a fost bătut grav, decedând la spital în urma loviturilor.

„În data de 6.11.2024, inculpaţii, purtând cagule, au pătruns în curtea şi locuinţa familiei Kreiner la ora 2,36. Aici l-au găsit pe acesta în camera de la parter şi l-au agresat fizic exercitând multiple acte de violenţă la nivelul capului, trunchiului, precum şi membrelor. Acţionând conjugat şi coordonat, cei trei au procedat la imobilizarea numitului Kreiner Adrian, pe care l-au legat cu mâinile la spate, fiindu-i imobilizate şi picioarele cu aceeaşi sfoară. Victima a fost apoi aşezată pe abdomen, în poziţia similară unei bărci, modalitate aptă a crea suferinţe extrem de puternice. Auzind zgomot, fiica omului de afaceri care se afla într-un dormitor de la etaj, a coborât în living unde l-a observat pe unul dintre agresori, fiind la rândul ei observată de acesta. Persoana vătămată s-a reîntors în dormitor de unde a apelat serviciul 112. Doi dintre inculpaţi au urmat-o şi au pătruns în cameră lovind cu piciorul uşa încuiată de aceasta”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Cei trei inculpaţi au furat 16 ceasuri de peste 200.000 de euro şi au ameninţat-o cu moartea pe fiica omului de afaceri, care a scăpat cu viaţă datorită faptului că a apucat să sune la 112 şi să ceară ajutorul politiştilor.

Ceasurile furate de la Sibiu au fost găsite ascunse în maşina unuia dintre cei trei bărbaţi acuzaţi de omor.

Șefa ANM a anunțat prognoza oficială a iernii: ‘Trebuie să fim pregătiţi pentru orice’ – Când și unde vor veni ninsorile

Ministrul de Externe al Ungariei forțează intrarea completă a României în Schengen: E în interesul nostru