Procurorul special Jack Smith revizuieşte actul prin care-l acuză pe Trump de tentative de răsturnare a rezultatului alegerilor din 2020

Procurorul special Jack Smith, care instruieşte dosarul în care fostul preşedinte republican Donald Trump este acuzat de tentative ilegale de răsturnare a rezultatului alegerilor prezidenţiale din 2020, a publicat marţi un act de acuzare revizuit, care să ţină cont de o decizie recentă a Curţii Supreme cu privire la imunitatea penală a preşedinţilor americani, relatează AFP.

Documentul – care conţine aceleaşi patru capete de acuzare ca cel dinainte – a fost emis la 1 august 2023.

Acest document ”tarduce voinţa acuzării de a respecta şi aplica concluziile şi instrucţiuniel Curţii Supreme”, precizează într-un comunicat un purtător de cuvânt al Departamentului american al Justiţiei, Peter Carr.

El se referă la o hotărâre fără precedent prin care cea mai înaltă jurisdicţei americană îi recunoştea, la 1 iulie, preşedintelui Statelor Unite o ”prezumţie de imunitate” în privinţa unora dintre actele sale.

US Open: Iga Swiatek, calificată în turul doi. Danielle Collins, eliminată în runda inaugurală

Vicepreşedinta venezueleană Delcy Rodriguez, numită în postul strategic de ministru al Petrolului, în cadrul unei remanieri, anunţă Nicolas Maduro