Producătorul „Blade Runner 2049” îl dă în judecată pe Musk pentru că a folosit imagini din film cu robotaxi

Producătorul filmului „Blade Runner 2049” a dat în judecată Tesla, Elon Musk şi Warner Bros. Discovery, susţinând că au folosit imagini din film fără permisiune, potrivit BBC.

Firma de producţie Alcon Entertainment susţine că a refuzat o cerere din partea Warner Bros. de a utiliza materiale din film la evenimentul de lansare a mult-aşteptatului robotaxi Tesla.

Alcon susţine că, în ciuda refuzului său, Tesla şi ceilalţi organizatori ai evenimentului din 10 octombrie au utilizat inteligenţa artificială (AI) pentru a crea imagini promoţionale bazate pe film.

Tesla şi Warner Bros. nu au răspuns imediat solicitărilor BBC News de a comenta.

„Dimensiunea financiară a deturnării de fonduri a fost substanţială”, se arată în proces.

„Orice marcă prudentă care ia în considerare un parteneriat cu Tesla trebuie să ia în considerare comportamentul masiv amplificat, extrem de politizat, capricios şi arbitrar al lui Musk, care uneori se îndreaptă spre discursul ce incită la ură”, a adăugat acesta.

Alcon a acuzat, de asemenea, organizatorii evenimentului de „falsă susţinere” prin sugerarea unei legături între compania de producţie şi Tesla.

Warner Bros., care a găzduit evenimentul de lansare a robotaxi într-unul dintre studiourile sale de film, a fost, de asemenea, distribuitorul filmului „Blade Runner 2049” atunci când acesta a fost lansat în 2017.

Mult aşteptata continuare a clasicului „Blade Runner” din 1982, cu Ryan Gosling, Harrison Ford, Ana de Armas şi Jared Leto, a câştigat două premii Oscar.

Elon Musk s-a referit de mai multe ori în trecut la filmul original, sugerând la un moment dat că acesta a fost o sursă de inspiraţie pentru cybertruck-ul Tesla.

Alcon produce în prezent un serial de televiziune spinoff „Blade Runner 2099”.

Regizorul filmului SF „I, Robot” din 2004 l-a acuzat pe Musk că i-a copiat proiectele pentru maşini umanoide şi vehicule care se conduc singure.

Titlul evenimentului Tesla robotaxi – „We, Robot” – inspirat de o colecţie de povestiri de Isaac Asimov, a atras atenţia lui Alex Proyas. „Hei, Elon, îmi poţi da desenele înapoi, te rog”, a spus Proyas într-o postare pe X care a fost vizualizată de peste opt milioane de ori. 

Valea Oltului – Incendiu la remorca unui TIR – au ars peste 900 de anvelope auto. Căldura degajată a degradat faţada, ferestrele şi mobilierul de pe terasa unei pensiuni / Trei vehicule au fost avariate / 10 persoane cazate în pensiune s-au atoevacuat – F

MAE, atenţionare de călătorie în Belgia, pentru români, din cauza unei greve a personalului aeroportuar / Decolările, anulate marţi pe aeroportul Bruxelles-Charleroi