Produsul românesc, mai scump ca aurul, pentru care străinii plătesc o avere. Românii nu își permit să îl consume

România este una dintre puținele țări europene unde cresc atât trufe negre, cât și albe, iar cererea pentru acest produs a explodat. Culegătorii români reușesc să vândă un kilogram de trufe cu prețuri ce variază în funcție de soi și dimensiune. Trufele negre pot ajunge la 600 de euro pe kilogram, în timp ce trufele albe, mult mai rare, atingând prețuri impresionante de 5.000 de euro pe kilogram.

Aceste delicatese sunt din ce în ce mai greu de găsit, atât în ​​România, cât și în restul Europei, ceea ce face ca prețul lor să crească semnificativ. Potrivit comercianților, România exportă lunar între 15 și 20 de tone de trufe, deși cantitatea autorizată de Agenția Națională pentru Protecția Mediului este mult mai mică.

În lipsa unor reglementări clare, culesul și comercializarea trufelor rămân activități greu de control, afectând atât fauna, cât și produsele rezervele naturale ale acestor preț. Cu doar 200 de autorizații oficiale de recoltare și vânzare, industria trufelor din România se află într-un echilibru fragil între cererea uriașă și protejarea resurselor naturale.

Se pare că, în timp ce românii consumă rareori aceste ciuperci de lux, străinii sunt dispuși să plătească prețuri care rivalizează cu cele ale unei mașini second-hand.

Ucraina cumpără gaz natural lichefiat din SUA pe fondul discuțiilor Trump-Putin privind încheierea războiului

Cătălin Predoiu a discutat cu omologul din Bulgaria despre fluidizarea traficului pe Podul Prieteniei Ruse-Giurgiu pe durata lucrărilor din ţara vecină / Măsuri pentru combaterea traficului de droguri