Prof. Dr. Andrea Maier la Longevity Expo Forum Fest: Longevitatea extremă este posibilă datorită științei

În cadrul primei zile din Longevity Expo Forum Fest 2024, organizat astăzi și mâine la Club Kong, Herăstrău, București, Prof. Dr. Andrea Maier a adus în discuție o întrebare provocatoare: „Vrem cu adevărat să trăim mai mult?”. Maier, una dintre cele mai influente voci în domeniul gerontologiei, a explicat cum longevitatea nu înseamnă doar adăugarea de ani în viață, ci și creșterea duratei de viață sănătoasă – perioada în care ne bucurăm de o stare bună de sănătate.

„În Singapore, 80% din populație știe ce înseamnă speranța de viață, iar aproape jumătate înțeleg conceptul de health span, adică durata vieții trăite în sănătate,” a explicat Maier. Ea a prezentat în premieră date colectate de la clinica sa din Singapore, Chi Longevity, unde pacienții sunt analizați pentru a vedea cum îmbătrânesc biologic. „le luăm mostre de sânge, îi punem pe banda de alergare, le testăm forța musculară, iar cu ajutorul ceasurilor inteligente, monitorizăm comportamentul lor zilnic,” a spus specialista.

Dar mesajul lui Maier este clar: longevitatea se poate modela. Nu este suficient să ne concentrăm doar pe alimentație sau exerciții fizice, ci trebuie să înțelegem procesul biologic din spatele îmbătrânirii și să intervenim personalizat. „Fiecare persoană îmbătrânește diferit. De exemplu, unii oameni de 50 de ani sunt biologic mai în vârstă decât alții de aceeași vârstă cronologică, iar acest lucru poate fi influențat de factori genetici sau de microbiomul intestinal.”

Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu, prezent la eveniment, colaborează cu Andrea Maier pentru a aduce în fața publicului român ultimele inovații din domeniul longevității. Participanții la expoziție pot afla mai multe despre cercetările recente și despre cum să aplice aceste descoperiri pentru a-și îmbunătăți propriile vieți. Expoziția continuă și mâine, 23 octombrie, oferind acces gratuit celor interesați de sănătatea pe termen lung.

Polițistul cercetat că făcea ‘afaceri’ cu lemne și ajuta hoții să fure produse petroliere a demisionat

Tribunalul Bucureşti respinge o contestaţie privind candidatura Dianei Şoşoacă la Senat