Proiectele depuse depășesc de opt ori valoarea bugetului Programului Construct Plus

<div class=""

Investiţiile în noi fabrici propuse vizează comune sau oraşe precum Sălcioara (Dâmboviţa), Huedin (Cluj), Mărăşeşti (Vrancea), Lăcriţa Mică (Dolj) şi altele. Proiecte ce solicită 1,2 mld. euro ajutor de stat au fost depuse de firmele din domeniul construcţiilor în programul Construct Plus, dar bugetul este de opt ori mai mic, astfel că doar câteva firme vor primi ajutorul de stat.

Companiile din construcţii au depus proiecte ce însumează investiţii totale de 2,4 mld. euro (din care jumătate re­pre­zintă solicitările pentru ajutor de stat) în cadrul aplicaţiilor pentru ConstructPlus, un program guverna­mental ce are un buget de doar 149 de mili­oane de euro pentru acest an. Mai exact este vorba de 90 de firme din toată ţara care au în plan să dezvolte noi uni­tăţi de producţie de prefa­bri­cate, confecţii metalice, fasonat oţel-beton şi alte fabrici. Numărul mare de proiecte propuse arată cât este de mare nevoia de fabrici de materiale de construcţii în România. ZF a vorbit cu trei repre­zentanţi ai firmelor care au depus proiecte în Construct Plus.

„Vrem să facem fabrică de fasonat oţel-beton în Fundulea (Călăraşi) pentru că acum funcţionăm într-un spaţiu închiriat din Ilfov. Avem nevoie de finanţare şi de aceea am depus acest proiect. Dacă nu se va aproba, nu vom putea susţine această in­vestiţie“, a spus pentru ZF Tiberiu Claudiu Maximov, proprietarul şi administratorul companiei CDA RO Steel din Ilfov, unul dintre cei mai mari pro­­ducători de oţel fa­sonat de pe piaţa locală. Va­loa­rea proiectului se ri­di­­că la 222 mil. lei (44,5 mil. euro), iar ajutorul de stat soli­citat este de 117 mil. lei (23 mil. euro), arată datele publice. Compania a obţinut pentru acest proiect un scor de 95 de puncte la Construct Plus.

Datele publice arată că anul trecut com­pania CDA RO Steel a finalizat cu afaceri de 266,7 milioane de lei şi profit net de un milion lei. Firma este activă de zece ani şi avea 156 de angajaţi anul trecut.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Și-au pierdut fiul în vârstă de patru ani, iar ceea ce e urmat întrece orice scenariu de film

Premierea elevilor cu note de 10 la bacalaureat şi la evaluarea naţională, pe agenda şedinţei de guvern