Protest AUR în faţa BEC/ Simion: Suntem aici pentru a ne apăra votul nostru liber în diaspora

Preşedintele AUR, George Simion, candidat la alegerile prezidenţiale, susţinut de câteva sute de persoane, a protestat, joi, la Biroul Electoral Central, faţă de „hotărârea abuzivă” de excludere a membrilor AUR din secţiile de vot în diaspora.

„Suntem aici pentru a protesta şi pentru a ne apăra votul nostru liber în diaspora, votul fiecărui cetăţean. Cerem BEC să asigure egalitate de şanse tuturor competitorilor, o tragere la sorţi transparentă, curată. Vrem reprezentantul nostru în secţia de vot din diaspora. Nu cerem decât dreptate. Eu, ca şi candidat la alegerile prezidenţiale, am nevoie ca voturile mele să nu fie furate de PSD. Există discriminare legislativă. Dacă la alegerile parlamentare putem să avem reprezentanţi în secţiile de vot, trebuie să ni se dea acest drept şi la alegerile prezidenţiale”, a precizat Simion.

 

Foto (C): ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO


 

El a adăugat că va merge mai departe în instanţele de judecată, susţinând că este „ilogic” să nu aibă reprezentanţi în secţiile de votare la prezidenţiale.

„O să mergem mai departe în instanţele de judecată, sunt favoritul românilor din diaspora, voi fi pe primul loc şi este ilogic să nu am reprezentanţi în secţiile de votare, mai ales că la parlamentare avem. Dacă la parlamentare ni se dă voie, de ce la prezidenţiale, unde sunt pe primul loc, nu mi se dă acest drept? La 16,30 a început şedinţa BEC şi cerem revocarea deciziei BEC pentru secţiile de vot din străinătate, să judece corect şi să avem parte de tragere la sorţi la care să participăm, nu una aranjată”, a concluzionat liderul AUR.

Pe parcursul protestului, simpatizanţii AUR au scandat: „George preşedinte!”, „Alegeri libere!”, „PSD şi PNL, aceeaşi mizerie!”. AGERPRES/(AS – autor: Sorinel Peneş, editor: Florin Marin, editor online: Anda Badea)

 

Mai multe fotografii pe AGERPRES FOTO

Sursa: www.agerpres.ro

Brian Riemer a fost numit antrenor al echipei naţionale a Danemarcei

Tarifele de utilizare a resurselor de numerotaţie vor fi stabilite printr-un mecanism bazat pe Indicele Preţurilor de Consum